El subdelegat del Govern a Valladolid, Emilio Álvarez, ha informat aquest diumenge del qual no estan previstes més batudes per buscar algun indici sobre la desaparició a Traspinedo (Valladolid), des de fa més de dues setmanes, d'Esther López, de 35 anys, encara que no es descarten "si fos necessari".

La Guàrdia Civil, que continuarà la recerca amb els seus propis mitjans, considera que les zones en les quals hi ha justificades aquest tipus de batudes ja s'han registrat prou, ha explicat el subdelegat als periodistes després d'assistir aquesta tarda a Traspinedo a una concentració de suport als familiars de la desapareguda.

Si fos necessari es reprendrien, però ara per ara s'estan realitzant registres selectius de zones que pot fer-ho la mateixa Guàrdia Civil amb els seus mitjans, sense la col·laboració ciutadana com ha passat ja en quatre ocasions, la ultima aquest dissabte passat.

La recerca d'Esther

L'última batuda va pentinar la zona oest del lloc en el qual va desaparèixer el senyal del mòbil de López, amb la participació d'unes 600 persones entre agents de la Guàrdia Civil, voluntaris de Creu Roja, de Protecció Civil i centenars de veïns de Traspinedo, encara que no es va trobar cap indici.

Esther López / Twitter

Esther López / Twitter

El subdelegat ha recalcat que la investigació continua oberta "a tots els fronts" i "amb tots els mitjans", actualment en espera que arribin els resultats de laboratori que, encara que solen tardar, en aquesta ocasió "el cas té prioritat absoluta" i "en uns dies" podrien conèixer-se.

Algunes de les persones que han participat en les batudes ho han fet amb gossos de rastreig, drons i fins i tot s'ha arribat a utilitzar un helicòpter. L'objectiu és poder trobar qualsevol pista que ajudi a trobar una pista que pugui portar als agents fins al parador d'Esther.

Com va la investigació del cas?

Després de la desaparició d'Esther es va investigar una persona que era el principal sospitós dels agents. Era un home que vivia a prop del lloc en el qual van veure López per última vegada després d'una nit de festa. Es tracta d'un individu que tenia antecedents policials i que és conegut com 'El Manitas'. Tot i això, va ser posat el llibertat vigilada en no poder relacionar-lo directament amb la desaparició.

El segon sospitós és un home que és conegut per les seves inicials, C.L.G. Va declarar cinc vegades com a testimoni i la sisena ho va fer com investigat. No ha estat detingut pels agents de la Guàrdia Civil, però les autoritats el consideren sospitós.

És una persona de l'entorn proper de la víctima i es continuarà investigant per saber si està relacionat amb la desaparició d'Esther. No s'ha confirmat, però tot apunta que aquest home va ser amb López la nit que va desaparèixer després de sortir a prendre unes copes.

Recentment, els agents de la Guàrdia Civil han investigat a fons el cotxe de 'El Manitas', un BMW de color fosc. A la recerca d'algun indici que Esther López va estar en algun moment al vehicle del qual fos el primer sospitós.