El mòbil de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) s'ha convertit en un element clau per saber si va ser assassinada o si va patir un accident. Els investigadors pensen que a través del seu telèfon podran trobar pistes per saber què va passar la nit que se li va perdre el rastre.

L'Esther López de la Rosa tenia 35 anys i va desaparèixer el 12 de gener a Traspinedo, un petit poble de Valladolid. Després de 24 dies de cerca, van trobar el seu cadàver en estranyes circumstàncies a la cuneta d'una carretera. El seu cos estava en una zona a prop d'on va ser vista per última vegada. Ni les batudes amb més de 650 persones ni l'equip de la Guàrdia Civil la van veure i sospiten que algú ha posat el seu cos posteriorment.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

El mòbil de l'Esther és un element clau per saber què va passar la nit que va desaparèixer i podria ser determinant per esbrinar si la van matar o si va patir un accident de trànsit / Arxiu

El cas de l'Esther de Traspinedo: crim o accident?

Però això no és tot: el seu cos presenta lesions que són compatibles amb un accident de trànsit i amb un homicidi i, per tant, s'estan centrant a saber la causa exacta de la seva mort. El mòbil de la desapareguda, que va aparèixer juntament amb el seu cadàver, és una prova clau per poder esclarir els fets.

A les 5:40, des del mòbil de l'Esther, es va enviar un missatge a la seva mare. La Guàrdia Civil pensa que va ser la mateixa desapareguda qui va enviar aquest Whatsapp, però no descarten cap hipòtesi. La mare de l'Esther va llegir el missatge al cap de 10 minuts, quan es va despertar. En aquell moment va veure que l'Esther no estava dormint a l'habitació, un fet que li va estranyar molt, ja que la jove s'havia d'aixecar d'hora per anar a treballar.

L'Esther López va morir entre les 5:40 i les 5:50

Va ser llavors quan li va trucar, però l'Esther no li va agafar el telèfon, perquè ja havia mort. Així doncs, la Guàrdia Civil pensa que la jove de Traspinedo va morir en aquests 10 minuts. Els investigadors estan intentant saber si el telèfon es va apagar per falta de bateria o si va ser per un cop que es va trencar, ja que aquest detall podria ajudar a esclarir les causes de la seva mort que, de moment, són molt incertes.

Ramón el Manitas i l'Óscar, els principals sospitosos de la seva mort i desaparició

Hi ha una llista de 10 sospitosos que podrien estar implicats en la seva mort i desaparició, tot i que, de moment, no hi ha cap detingut. Al principi van detenir Ramón el Manitas per la seva presumpta implicació, però després de passar sis dies detingut, va quedar en llibertat amb càrrecs per falta de proves. L'Óscar, l'última persona en veure-la en vida, s'ha convertit en un dels principals sospitosos, tot i que, de moment, no ha estat arrestat.