La Guàrdia Civil ha detingut un home per provocar un accident de trànsit a l’autovia A-11, prop de Zamora. L’arrestat, que està gaudint d’un permís penitenciari i conduïa sense carnet, va fugir de l’escena, abandonant els seus dos fills, de 12 i 17 anys, a la seva sort. El menor dels germans va acabar morint a causa de les seves ferides.

L’incident va tenir lloc el passat 6 de març al voltant de tres quarts de vuit del vespre, al punt quilomètric 461 de l’A-11, al seu pas per la localitat zamorana de Valcabado del Pan. L’home va sortir de la carretera, en circumstàncies que encara estan per determinar, i va estavellar el cotxe en el qual viatjaven també els seus fills menors d’edat. En poder abandonar el vehicle, l’arrestat va fugir del lloc del sinistre, abandonant els dos menors i sense avisar als serveis d’emergència del que havia ocorregut.

Positiu en alcohol i drogues

Un altre conductor va avisar al telèfon d'emergència 112, però per a quan van arribar els agents, el pare ja no hi era. Únicament van trobar els dos menors, que van ser estabilitzats pels sanitaris que també havien acudit a l'avís. El nen de 12 anys va ser traslladat d'urgència a l'hospital més proper on, malauradament, va morir a causa de la gravetat de les seves lesions. El germà gran també havia patit diverses ferides que no suposen un perill per a la seva vida.

Mentrestant, els agents de la Benemèrita van iniciar la recerca del conductor. Després d’un parell d’hores el van trobar al seu domicili de Zamora i, després de detenir-lo, li van portar a un hospital perquè fos atès per les ferides que havia patit durant l’accident. L’home també va ser sotmès a una prova d’alcoholèmia i a un drogotest, totes dues positives.  

Investigació oberta

La Guàrdia Civil manté la investigació oberta per determinar què va ocórrer exactament al moment de l'accident. El pare està denunciat per un delicte d'abandonament del lloc de l'accident, tot i que podria ser més complicat imputar-lo per omissió al deure de socors, ja que el germà gran es va quedar al vehicle, només amb ferides lleus.