Un nen de set anys ha mort en ofegar-se mentre es banyava a la piscina municipal d'Alcarràs, al Segrià. L'accident va passar aquest dimarts, al voltant de dos quarts de vuit del vespre, quan el menor estava jugant a l'aigua en companyia de les seves germanes. En un moment de descuit, i en circumstàncies que s'estan investigant, el nen es va ofegar i va perdre la consciència. El socorrista va trucar els serveis d'emergències que van enviar una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles dels Mossos d'Esquadra

Quan van arribar els efectius de rescat, el nen havia entrat en aturada cardiorespiratòria que els facultatius sanitaris van ser capaços de revertir. Tan bon punt va ser possible estabilitzar-lo, el van evacuar a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però, tenint en compte el seu estat, es va decidir traslladar-lo en helicòpter cap a un centre mèdic de Barcelona, on finalment ha acabat morint aquest dimecres. La policia catalana està treballant per poder esbrinar les circumstàncies exactes d'aquest accident

Alcarràs decreta tres dies de dol

Des de l'Ajuntament d'Alcarràs s'han posat a disposició de la família i de totes les instàncies pertinents per tal d’ajudar a esclarir el tràgic succés a les piscines municipals. Des del moment de l’ofegament, es va activar una unitat de suport emocional i psicològica per atendre els familiars i socorristes. Arran de la mort del menor, l'alcalde del municipi, Gerard Companys, he decretat tres dies de dol a la localitat, en els quals s'han suspès tots els actes oficials del consistori i les banderes onejaran a mig pal en senyal de condol. A més, s'ha convocat una concentració en record de la víctima per aquest dijous a les nou del vespre davant de l'ajuntament.

Gairebé una desena d'ofegaments a Catalunya des del començament de la temporada estival 

Des que el passat 15 de juny comencés la temporada de bany, les platges i piscines catalanes han registrat un total de set ofegaments mortals, cinc a platges i dues a piscines, una xifra per sota dels registrats l'any passat durant el mateix període (des del 15 de juny al 10 de juliol), amb deu ofegaments mortals a platges i dos a les piscines. 

La temporada passada, la campanya de platges es va tancar el dia 15 de setembre amb 25 persones mortes, el mateix nombre que el 2022, per ofegaments, la majoria homes de més de 70 anys. A les piscines, tant  públiques com privades, hi va haver onze ofegaments mortals, dos menys que l'any 2022, i diversos ferits greus, la majoria menors d'edat, segons les dades facilitades per la Generalitat.