Tres joves han estat detingudes per estafar i robar més de 31.000 euros, joies, carteres, bosses de mà i telèfons als avis al mig del carrer a diversos pobles de Madrid: fingien ser guanyadores de la loteria, advocades i venedores de loteria. A més posaven geolocalitzadors amb micròfons a les víctimes.

Fingien ser guanyadores de la loteria, venedores i advocades

El modus operandi era sempre el mateix: una de les estafadores s'apropava a una persona gran que estava sola al mig del carrer i li deia que tenia una butlleta de la loteria i que no sabia on havia d'anar a cobrar-la. Immediatament, apareixia una altre jove dient que era advocada i deia, davant la víctima, que la butlleta tenia un premi de la loteria.

Joyas Estafa / Guardia Civil

Tres joves han estat detingudes per estafar avis al carrer fingint que els ha tocat la loteria / Guàrdia Civil

Després, feia una trucada a la tercera estafadora, que es feia passar per una venedora de la loteria i, amb l'altaveu posat, confirmava que havia guanyat el premi del dècim, tot i que en realitat, era mentida. Quan ja s'havien guanyat la confiança de la víctima, la convencien perquè es quedés amb els dècims premiats, i a canvi, li demanaven diners en efectiu i joies.

Posaven geolocalitzadors a les víctimes de l'estafa

Per si no fos poc, quan aconseguien els diners i les joies, li col·locaven un amulet a manera de collaret, que en realitat era un dispositiu amb geolocalització i micròfon, per a controlar el que deien i poder actuar en el cas que la víctima s'hagués adonat de l'estafa.

Joyas robadas / Guardia Civil

Les estafadores havien robat més de 31.000 euros i una gran quantitat de joies a les víctimes / Guàrdia Civil

S'han localitzat deu víctimes del grup en els municipis d'Arganda del Rey, Rivas Vacimadrid, Colmenar Viejo, Collado Villalba, Villanueva de la Canyada, Algete, Humanes i Ciempozuelos. Les autores han aconseguit fer-se amb un botí total que supera els 31.000 euros en diners en efectiu i 6.500 euros en joies, rellotges, carteres, bosses i telèfons.

Les estafadores són tres germanes de Talavera de la Reina

Finalment, la Guàrdia Civil ha aconseguit desmantellar aquesta estafa tan ben organitzada i ha detingut les presumptes estafadores: tres germanes de 38, 35 i 28 anys de Talavera de la Reina (Toledo) que utilitzaven un certificat fals per poder-se desplaçar per la Comunitat de Madrid i estafar les víctimes.

Dues de les detingudes han ingressat a la presó de manera provisional i les tres s'enfronten sancions econòmiques greus i penes de presó per aquest delicte d'estafa.