Aprofitar-se del patiment aliè és un signe de la falta d'humanitat. És el que ha passat amb el cas de les dues nenes de Tenerife que han desaparegut, l'Anna i l'Olivia, i que tot fa pensar que les ha segrestat el seu pare, Tomàs Gimeno. La família de les dues criatures, amb la seva mare al capdavant, Beatriz Zimmermann, fa més de quatre setmanes que les busquen.

Un estafador vol 5.000 euros a canvi d'informació de les nenes

Sempre passa quan un cas es fa mediàtic, algunes persones volen aprofitar-se i aconseguir fer quatre duros aportant informació falsa. Els segrestos que arriben als mitjans de comunicació sempre generen una allau de trucades de persones, algunes de bona fe, que ofereixen informació sobre les persones desaparegudes. 

És el cas d'una persona que ha demanat 5.000 euros a la família de les dues nenes per aportar informació sobre a on poden ser.

Tomás Gimeno / El Caso

Tomàs Gimeno, el pare de les dues criatures, de moment, és el principal sospitós de la desaparició / ElCaso.cat

La Guàrdia Civil està analitzant la conversa entre el portaveu de la família i president de Sos Desaparecidos, Joaquín Amills, i la persona que volia oferir informació, però els investigadors ja han descartat que es tracti d'informació veraç o rellevant pel cas de les dues nenes de Tenerife.

Primer 1.500 euros per una de les nenes

Segons Espejo Público la persona demanava 1.500 euros per cada nena per informar d'on podia ser. "Sé on són l'Anna i l'Olivia". Segons l'informador, que va assegurar ser Jairo González Sepúlveda, les dues nenes s'havien venut a Colòmbia i ell sabia on eren i qui les havia comprat. Amb els primers 1.500 euros diria on era una de les nenes, la petita, i després, quan l'haguessin pogut recuperar, per 1.500 euros més diria on era la gran. Després, l'home volia cobrar 2.000 euros més. En total, doncs, demanava 5.000 euros.

El tal Jairo González volia cobrar els diners com més aviat millor i va facilitar a Amills un número de compte d'un banc de Colòmbia on ingressar els diners. 

Caso Niñas Tenerife / EFE

Imatge del vaixell del pare de les dues nenes, l'Anna i l'Olivia, controlat per la Guàrdia Civil / EFE

Ell assegurava que les dues nenes estaven en un poble de Colòmbia i que ell les havia vist i que fins i tot en podria aconseguir alguna fotografia. Cap de les informacions que ha facilitat són útils ni per la Guàrdia Civil ni tampoc per la família de les dues nenes. Estem al mateix lloc. Fa més d'un mes que ningú sap on són l'Anna i l'Olivia.

La Guàrdia Civil prova de localitzar l'estafador a Colòmbia

La Guàrdia Civil investiga la conversa que va mantenir aquest estafador amb el portaveu de la família per si el poden localitzar. Des de l'Institut Armat s'han posat en contacte amb la policia de Colòmbia per mirar d'esbrinar si el nom i el número de compte que va facilitar per telèfon corresponent a alguna persona i si se la pot denunciar o detenir per un presumpte delicte d'estafa.