Una batuda dels Mossos d’Esquadra al prostíbul Club Monica de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) ha permès detenir dues de les treballadores, una de les responsables del local i una de les treballadores del bar, per estafa contra els clients. Segons han pogut esbrinar els Mossos, després de diverses denúncies rebudes per clients d’aquesta casa de barrets, les dues dones feien càrrecs de manera il·lícita a les targetes de clients habituals aprofitant que estaven al club, per evitar que se n’assabentessin, les dones drogaven amb medicaments estil Trankimazin als clients, que després, en un estat de confusió, no sabien si havien ordenat o no aquells càrrecs. Les denúncies rebudes per quatre clients tenien un comú denominador. 

 

Els càrrecs eren tots al mateix lloc, el club de Sant Andreu de la Barca, i sempre mentre ells hi eren, tot i que no ho recordaven. Com que no només era un testimoni, sinó que n’hi havia més, els Mossos van estirar el fil. Les quanties estafades eren petites, però molt seguides i anaven dels 150 euros a una de les víctimes fins als gairebé 3.000 euros a un altre.

Els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van poder esbrinar que les víctimes, durant la seva estada en aquest local i després de prendre unes copes, havien perdut la noció del temps, s’havien trobat malament i que no recordaven res del que havia succeït posteriorment. Els càrrecs no autoritzats a les seves targetes s’havien fet en un període de temps molt curt, que sempre coincidia amb la seva estança en l'establiment. La informació compartida amb la Policia Local de Sant Andreu de la Barca va permetre relacionar els fets amb una altra denúncia, que mesos enrere havia denunciat que l’havien drogat, quan havia demanat una copa en aquest local. 

Després de seguiments i vigilàncies del local i de les dones que el porten, els Mossos van poder acreditar que les dues encarregades del local eren les úniques que servien les copes i que cobraven les consumicions dels clients i que presumptament s’aprofitaven d'aquesta situació per barrejar diversos fàrmacs, com el Trankimazin i altres, amb les begudes alcohòliques, per drogar els clients, fer-los minvar les capacitats cognitives dels clients i poder-los fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit. 

El passat 13 d’octubre els Mossos d’Esquadra van aconseguir l’ordre judicial per entrar al local i detenir a les presumptes responsables dels fets, dues dones de nacionalitat espanyola, la responsable del local i l’encarregada del bar del local. Durant l’escorcoll, els Mossos van trobar una caixa de fàrmacs darrere del taulell a la qual es podia llegir l'anotació "Dormir". Al seu interior hi havia diversos comprimits de fins a deu medicaments diferents, la majoria utilitzats per al tractament de l'ansietat. En una llibreteta, les dones guardaven els noms dels clients i els seus PIN, que tenien registrats d’altres ocasions. Quan els clients entraven, els drogaven i després s’aprofitaven que quedaven groguis per fer càrrecs a les seves targetes de crèdit. 

Les dues, en llibertat amb càrrecs

Les dues dones van quedar arrestades per un delicte d'estafa i un delicte contra la salut pública, per utilitzar substàncies perilloses que poden causar un greu dany per a la salut, han detallat avui els Mossos d’Esquadra en una nota de premsa. També van detenir una treballadora del club, ja que es trobava en possessió de deu grams cocaïna i la tinença d'aquesta quantitat d’aquesta droga és considerada un delicte contra la salut pública. Totes tres van quedar en llibertat amb càrrecs. La policia no descarta que es puguin localitzar més víctimes d'aquesta casa de barrets de Sant Andreu de la Barca.