Tot queda en família, també els diners de la devolució de la renda. Una mare i la seva filla han decidit aprofitar-se dels diners retornats en la declaració de la renda de l'altra filla (i germana) i cometre un delicte d'estafa pel qual han estat detingudes. Les dues dones van cobrar la devolució de la renda que corresponia a l'altra filla i van amagar-li haver-ho fet, guardant-se els diners per elles. 

El passat 2 de juny, la víctima va interposar una denúncia a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Reus perquè havia detectat moviments sospitosos i fraudulents al seu compte bancari. Els agents van iniciar aleshores una investigació policial que ha conclòs de la manera més inesperada i insòlita: amb la detenció de la mare i la germana de la víctima, que havien estafat 2.235 euros a l'altra filla. Les dues dones, que van ser detingudes el passat dimarts,  12 de juliol, estan a l'espera de declarar davant un jutge.

La víctima va sospitar quan, en entregar la declaració de la renda, van dir-li que ja l'havia fet

La dona havia anat fins a la delegació d'Hisenda, a Tarragona, per entregar la declaració de la renda corresponent a l'exercici de l'any 2021. Allà, sorprenentment, van informar la dona que la seva declaració ja constava com a realitzada. No només constava com a realitzada, sinó que la devolució dels diners de la mateixa ja s'havia fet i estava cobrada. Tot això va resultar molt estrany a la víctima, i va ser quan va decidir interposar la denúncia a la comissaria. 

La investigació policial ha permès esclarir aquesta estafa familiar

La Guàrdia Urbana va començar a investigar l'estafa que la víctima havia denunciat. Els agents van descobrir que les dues familiars directes de la víctima, la seva mare, de 54 anys, i la seva germana, de 22, s'havien empescat un pla per fer-se amb els més de 2.000 euros que corresponien a l'altra dona. 

L'única titular del compte bancari d'on es van sostreure els diners era la víctima, però certament els agents van comprovar que la quantitat que s'havia retirat corresponia amb la devolució de la renda: exactament 2.235 euros. Els agents, seguint amb la investigació, van acabar descobrint el pla enginyat per les dues dones. La mare de la víctima havia enganyat a un gestor perquè fes i entregués la declaració de la renda de la seva filla, sense que ella s'adonés de res. Posteriorment, en rebre l'ingrés, la mare va efectuar dos traspassos bancaris al seu propi compte i al de l'altra filla. Els agents van adonar-se que les beneficiàries del traspàs eren elles, i van procedir a detenir-les, acusant-les d'un delicte d'estafa. Ara, les dones estan a l'espera de declarar davant un jutge