Els estafadors estan pensant cada dia noves maneres d'enganyar als altres i quedar-se amb els seus diners, les seves dades personals i amb tot el que els pugui beneficiar en un futur. L'objectiu d'aquests delinqüents és el d'enganyar les seves víctimes i elaboren estratègies realment sòlides per fer-ho.

Molts estafadors es dediquen a enganyar altres persones utilitzant una identitat falsa, moltes vegades associada a una empresa important. L'objectiu d'aquesta estratègia és que les víctimes potencials pensin que estan fent tràmits amb una gran empresa que mai no els intentaria estafar.

D'altres decideixen oferir els seus serveis com a professionals i estafen les persones que decideixen confiar-hi. El truc d'aquest tipus de criminals és aparentar que són persones serioses que treballen adequadament, però realment volen aconseguir els diners o les dades personals de les seves víctimes potencials.

Detingut a Amposta per estafar les seves víctimes amb la declaració de la renda

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 11 de maig a un home de 48 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa amb falsejament d'identitat. El detingut havia rebut diverses denúncies de les seves víctimes fins que les autoritats han posat fre a les seves activitats delictives.

El detingut es va fer passar per assessor fiscal per gestionar les declaracions de la renda de diverses persones que van confiar en ell perquè les ajudés a elaborar aquest tràmit que milions de persones han de fer anualment.

Aquest home gestionava cada cas i feia l'esborrany de cadascuna de les seves víctimes, quan el resultat era favorable i se li havien de tornar diners al client, el detingut posava el seu número de compte per cobrar la quantitat indicada i comunicava els seus clients que no era necessari que fessin la declaració.

Com ho van descobrir?

Algunes de les víctimes es van adonar que els estaven enganyant quan van rebre requeriments de l'Agència Tributària per les seves declaracions de 2019 i 2020. Ells creien que no havien hagut de presentar la declaració de la renda, tal com va dir el seu gestor i van començar a denunciar els fets davant de la policia.

La policia va investigar el fals assessor fiscal i va descobrir que havia aconseguit totes les dades personals i fiscals de les seves víctimes, per la qual cosa tot indicava que havia estat ell el que havia robat els diners d'aquestes persones que havien confiat en ell.

Segons fonts policials, el detingut se'l relaciona amb 15 estafes comeses en diversos punts de Catalunya, encara que no es descarta que hi hagi més víctimes que encara no han denunciat aquesta estafa. El passat dia 12 de maig va passar a disposició judicial i després de declarar es troba en llibertat amb càrrecs.