El passat dimecres els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 46 anys acusat d'un delicte d'estafa i un altre de robatori amb força. El delinqüent va acabar al punt de mira de la policia catalana després que un veí de Golmés, a la Pla d'Urgell, denunciés que una família li havia ocupat el pis. Els suposats ocupes van explicar a la policia catalana  que estaven pagant el lloguer a una persona que havia assegurat ser-ne el propietari, però que en realitat, segons van descobrir en aquell moment, els havia enganyat. En escorcollar l'apartament van trobar una televisió nova que, casualment, havia estat denunciada com a robada el dia abans al mateix municipi. 

Els llogaters estafats van donar una descripció de l'home a qui havien pagat 1.800 euros per viure dos mesos en aquell pis i gràcies a això, els Mossos el van poder localitzar el 10 d'abril a Mollerussa. Segons van poder esbrinar els agents, el sospitós havia entrat a robar en una casa adossada del carrer Ponent de Golmés el dia abans de detenir-lo. Després de forçar la porta d'entrada i de remenar tot l'habitatge, es va decantar per una tele completament nova que encara estava per estrenar, i se la va emportar dins de la caixa en la qual estava guardada. 

Estafa una família i els converteix en ocupes 

En algun punt de la setmana passada, el mateix home va entrar en un altre pis, al carrer Vila-sana de la localitat, i va canviar el pany de la porta, fent claus noves i oferint l'apartament a una família que, aliens a tot, pensava que era el propietari i li van pagar gairebé 2.000 euros per estar-hi vivint dos mesos. No se sap en quin moment va deixar-se la TV dins de l'habitatge, però la qüestió és que se la va oblidar, i això va permetre relacionar els dos delictes amb la mateixa persona. 

Després de ser detingut, va esperar a dependències policials fins a ser posat a disposició judicial el divendres, davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.