El personal de seguretat de l’aeroport Washington Dulles, a Virgínia (Estats Units) ha fet una espectacular troballa després de trobar a l’interior d’una maleta els ossos d’una zebra i d’una girafa. En un primer moment, la propietària de la maleta havia dit al control de seguretat que portava una branca d’un arbre d’acàcia, i la sorpresa dels agents va ser majúscula quan van descobrir que es tractava de restes animals.

Havia portat els ossos des d’Àfrica

Els fets han tingut lloc aquest dissabte 17 de desembre quan la dona estava regressant als Estats Units d'un viatge a Àfrica. Quan va intentar passar pel control de seguretat la van aturar perquè a l'interior d'una de les seves maletes havien vist alguna cosa estranya. La dona va intentar evitar que obrissin el seu equipatge explicant que portava una branca, però les formes que podien observar-se a l'aparell de raigs-X no corresponia amb la seva versió.

D'aquesta manera, els agents de seguretat van acabar obrint la maleta, i el que hi havia a dins els va sorprendre sobre manera. La passatgera no havia mentit, però, perquè portava una branca d'acàcia que podria haver transportat als Estats Units sense cap problema. No obstant això, havia ocultat entre el seu equipatge els ossos del que es va identificar com una zebra i una girafa. Segons els inspectors del Servei de Pesca i Fauna que van desplaçar-se fins a l'aeroport, aquestes restes violen la Llei Lacey, creada per combatre el tràfic il·legal de fauna i flora.

ossos
Els ossos trobats a la maleta | Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units. 

Se'ls havia emportat com a souvenirs

Durant l'interrogatori dut a terme pels agents de l'aeroport, la dona va dir que havia trobat els ossos durant el seu viatge a Kenya, i els havia portat amb ella pensant que serien un bon souvenir. Els oficials van confiscar tots els ossos, ja que certes restes animals poden introduir malalties al país. Segons l'oficial de l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units, Christopher Brewer, els seus agents han trobat de tot entre les maletes dels viatgers. "Fa dos anys, un oficial va notificar que un dels passatgers portava amb si el crani d'un mico", ha explicat als mitjans locals. "Hem trobat vaques senceres ficades literalment dintre de bosses de plàstic", ha afegit.