Un autobús ha cremat completament i ha quedat reduït al seu esquelet més primitiu aquest dimarts a la tarda a Blanes (Selva). El vehicle no anava en aquell moment amb passatgers, i per tant no ha causat ferits durant l'incident. Tanmateix, sí que ha provocat molèsties veïnals en un edifici proper a la zona comercial del Pla Parcial Costa Brava del municipi, on han hagut de ser evacuades del bloc dinou persones per l'espectacular columna de fum.

Fins al lloc dels fets s'han mobilitzat setze vehicles d'emergències entre Policia Local de Blanes, Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i Mossos d'Esquadra. L'autobús calcinat completament, segons ha informat el consistori, és un vehicle de les línies urbanes del municipi que tornava buit i anava cap a cotxeres. La policia catalana ha obert una investigació al respecte per esclarir les causes de l'incident, però no es descarta que es tracti d'una simple fallada elèctrica.

Autobús calcinat a Blanes / AJUNTAMENT DE BLANES
Autobús calcinat a Blanes / AJUNTAMENT DE BLANES

El foc i el fum han deixat la façana de l'edifici destrossada

Les flames i el fum han estat el més aparatós i el que més problemes han provocat. Han afectat la façana de l'edifici d'on s'han evacuat els veïns, mentre d'altres del mateix bloc han estat confinats per precaució. Tota la part frontal de la construcció ha quedat fumada i ennegrida, a més d'haver malmès tendals i persianes. També ha provocat danys en el mobiliari urbà i no es descarta que calgui actuar al paviment i reposar la pintura vial. En qualsevol cas, i tot i l'espectacular del foc, els serveis d'emergències han arribat a temps i no s'han hagut de lamentar víctimes. La investigació haurà d'esclarir perquè va cremar el vehicle que desenes de persones utilitzen tots els dies a Blanes.