La Policia Local de Blanes ha desmantellat una plantació de marihuana al municipi valorada en 1,7 milions d’euros. El cultiu es va poder descobrir a mitjans de desembre gràcies a la col·laboració ciutadana, quan els veïns d’un edifici del barri de La Plantera es van queixar per la calor que provocava condensació al bloc de pisos i pel soroll d’aire condicionat que venia d’un local. Els policies municipals van muntar un dispositiu d’observació i vigilància amb agents de paisà a l'exterior per investigar que passava i veure qui hi entrava i sortia.

La patrulla va aconseguir interceptar i identificar una persona que intentava accedir al local. Els policies van picar al timbre fent-se passar per ell i quan un altre home va obrir a la porta van veure que hi havia una plantació de marihuana a l’interior. Tots dos van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació d’electricitat i van ser traslladats a comissaria. Posteriorment, la Policia Local va muntar un operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra i van sol·licitar al jutge una ordre d’entrada i registre del local per inspeccionar-lo a fons. Mentrestant, diversos agents dels dos cossos es van quedar a l'exterior vigilant de manera preventiva. L’endemà de les detencions, van poder-hi accedir.

Prop de 2 milions d’euros en marihuana

Durant el registre al local, els agents van poder intervenir 678 plantes de marihuana valorades econòmicament en 1,7 milions d’euros. A més, també es van trobar diverses eines i utensilis que els detinguts utilitzaven per al cultiu de la droga. Concretament, hi havia 211 focus de llum amb transformador, 37 ventiladors, set aires condicionats, 14 filtres amb caixa extractora, 78 sacs de terra, dos contenidors de dipòsits d’aigua de plàstic i sis ampolles d’un litre plenes d’adob líquid.