Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimecres a la tarda en l'esfondrament d'una casa de dues plantes al centre de Sitges. Els fets s'han produït pocs minuts després de les tres de la tarda gairebé a la cruïlla entre l'avinguda Artur Carbonell i el passeig de Vilafranca, a pocs metres de l'estació de trens del municipi. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 15 dotacions dels Bombers, entre els quals el Grup d'Actuació Especial (GRAE) i el grup caní, que han fet un reconeixement de les runes per confirmar que no ha quedat cap persona atrapada. Des de l'Ajuntament de Sitges han informat que no hi ha cap persona ferida, després que les persones que hi havia a l'interior de l'edifici han fugit corrent quan han començat a sentir el fort soroll previ a l'esfondrament.

L'esfondrament s'ha produït durant unes obres al solar del costat

L'esfondrament s'ha produït quan s'estaven fent unes obres al solar del costat, on fa uns mesos es va produir l'enderrocament de l'edifici conegut com a Can Julián. Els obrers estaven posant els fonaments per a la construcció d'un nou immoble quan l'edifici contigu s'ha començat a esquerdar. Els veïns del primer pis, que també són els propietaris del bar Estambul ubicat als baixos, han notat les esquerdes i han tingut el temps suficient per evacuar el local i comprovar que no quedés ningú a l'edifici. Pocs minuts després, s'ha començat a sentir un fort soroll, el bloc ha acabat col·lapsant i s'ha esfondrat. 

Fins al lloc dels fets, a més dels Bombers de la Generalitat, s'hi han desplaçat efectius del SEM, de la Policia Local de Stiges i dels Mossos d'Esquadra. A conseqüència de l'incident, s'ha hagut de tallar la circulació de vehicles i vianants al carrer Artur Carbonell mentre els serveis d'emergències han dut a terme els treballs per restablir la situació. El succés ha generat una gran expectació entre els veïns de la zona, que s'han acostat per veure que havia passat després de sentir el fort estrèpit que ha provocat. L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que ja han contactat amb els residents a l'edifici per oferir-los l'ajuda que necessitin. Per la seva banda, el regidor d'urbanisme, Eduard Terrado, s’ha desplaçat al lloc dels fets per seguir de prop la situació.

esfondrament edifici sitges
Imatge de l'edifici esfondrat a Sitges. / Foto: Bombers de la Generalitat