Els agents dels Mossos d'Esquadra estan investigant el tiroteig que s'ha produït a Canovelles, a la comarca del Vallès Oriental, al carrer Sèquia al voltant de les 14:00. En ell, dues persones han resultat ferides, encara que el seu estat no és greu i no es tem per les seves vides.

Els Mossos creuen que aquest enfrontament ha estat causat per un enfrontament entre dos grups. Aquests dos bàndols s'han trobat a la zona de la Barriada Nova i han començat a discutir amb una actitud summament hostil i agressiva. Després han començat a barallar-se fins que algú ha tret una pistola i ha disparat diversos trets.

 

Segons les fonts d'ElCaso.cat, un dels ferits ha rebut un tret a un peu i l'altre ha estat ferit per una bala rebotada. Els serveis d'emergència s'han traslladat ràpidament al lloc dels fets i han recollit als dos ferits per portar-los fins a un centre mèdic.

Alguns dels presents han començat a llançar pedres a les ambulàncies, la qual cosa ha dificultat la seva tasca. Finalment, han pogut emportar-se ambdós ferits al voltant de les 14:17.

Els Mossos no han pogut detenir el responsable dels trets i estan treballant per aclarir els fets. El següent pas és el d'identificar les persones implicades per detenir els responsables d'aquest acte tan violent.

Més tirotejos a Mèxic

Poblacions del municipi de Tamazula, a l'occident estat mexicà de Jalisco, van registrar en les últimes hores diversos enfrontaments, a més de la crema de vehicles de càrrega, va confirmar aquest divendres l'ajuntament d'aquesta localitat.

Després que usuaris de xarxes socials van reportar dijous a la nit homes armats i tirotejos als camins d'accés a les comunitats del Veladero, La Garita i Contla, l'ajuntament va demanar als ciutadans suspendre les activitats escolars, empresarials i de govern aquest divendres.

"Derivat dels recents esdeveniments de violència suscitats en comunitats limítrofes al municipi de Tamazula, a partir d'aquest moment se suspenen totes les labors de govern i labors escolars fins a nou avís. Se suggereix deixar al mínim les tasques d'empreses privades", va indicar l'ajuntament en un comunicat.

L'ajuntament ha informat avui que el Govern de Jalisco i la Secretaria de Seguretat Pública de l'Estat, així com l'Exèrcit i la Guàrdia Nacional van acudir a la zona per "resguardar Tamazula", per la qual cosa va suggerir als ciutadans tornar a les activitats a la zona brevetat.

No s'han registrar morts o ferits

Tot i que els ciutadans van reportar enfrontaments als carrers d'aquestes localitats, fins ara la Fiscalia General de Jalisco no ha confirmat persones ferides o mortes.

El governador de Jalisco, Enrique Alfaro, va anunciar que es va reunir des de les primeres hores d'aquest divendres amb el gabinet de seguretat per definir l'operatiu de resguard a la zona.

Aquest és el tercer fet violent en aquest estat mexicà després que dijous a la tarda van ser registrats dos enfrontaments al municipi d'Encarnació de Díaz, a la zona Altos de Jalisco, a més d'un tiroteig a la localitat de Jocotepec que va deixar dos policies municipals morts i un paramèdic i dos bombers ferits, d'acord amb la Creu Roja Jalisco.