Un experiment surt malament a l'institut-escola Francesc Cambó i Batlle de Verges (Baix Empordà). Una professora i un alumne del centre educatiu han resultat ferits i han patit cremades aquest dilluns durant l'activitat que s'estava realitzant a l'aula, poc després de les dues de la tarda. Durant la classe, s'estava fent una mescla amb alcohol, sucre i biocarbonat. Però la reacció no ha sortit com estava prevista i un petit esclat ha acabat ferint la mestra i l'estudiant. Immediatament han trucat a emergències i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat per assistir els dos afectats per l'experiment fallit.

Els facultatius han valorat les ferides d'ambdós i els han traslladat fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Segons ha explicat el SEM, tots dos estan en estat menys greu. Tanmateix, tant l'estudiant com la mestra han patit cremades de diversa consideració i encara no han transcendit la gravetat d'aquestes. L'avís de l'accident s'ha rebut cinc minuts abans d'un quart de tres de la tarda. L'helicòpter ha traslladat a la professora fins al centre mèdic barceloní, mentre l'alumne ha estat portat en ambulància. Els Mossos d'Esquadra també s'han desplaçat fins a l'institut-escola Francesc Cambó i Batlle de Verges per inspeccionar l'aula. Poc després, han obert una investigació al voltant del succés, per determinar les causes de l'accident.

L'última explosió química a Girona va deixar 18 ferits

Per la zona de les comarques gironines fa pocs mesos va produir-se un altre incident provocat per un experiment químic fallit. Els fets van produir-se a finals de setembre de l'any passat, a la Casa de la Cultura de Girona. La reacció, que tampoc va sortir segons estava previst, s'emmarcava dins de la Nit de la Recerca i va acabar deixant 18 persones ferides de diversa consideració. Cinc van necessitar ser traslladats a l'Hospital Trueta de la ciutat, mentre la resta van ser derivats als centres Santa Caterina de Salt i al Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Güell. 

La Universitat de Girona (UdG) va ser la organitzadora d'aquest acte el setembre del 2022 on van resultar ferides 18 persones, de diverses edats entre els 3 i els 52 anys. Segons l'entitat educativa superior l'explosió va produir-se per "un volum excessiu de vapor d'aigua", tot i ser un experiment que es realitza "de manera habitual" a les troballes de divulgació científica. Esclarit l'origen, ara només queda esperar a conèixer les causes del que s'ha produït aquest dilluns a l'institut-escola Francesc Cambó i Batlle de Verges, on els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.