La Guàrdia Civil investiga tres persones després que un accident en una sala d''escape room' a Granada deixés una dona ferida de gravetat. La víctima, una dona de 42 anys, es trobava realitzant aquesta activitat quan va ser ruixada amb líquid inflamable, patint severes cremades com a conseqüència. Els agents investiguen les tres persones responsables de l'empresa per un presumpte delicte de lesions per imprudència.

Els fets van succeir diumenge passat, 26 de juny, al voltant de les 22:30 hores de la nit. L''escape room' tenia lloc a l'interior d'un immoble situat a la localitat granadina de Cájar; es tracta d'una vila on, des de feia bastant temps, s'oferia aquesta activitat de lleure amb bastant èxit i bones ressenyes per part dels clients. Fins al cap de setmana passat, quan una dona va quedar ferida de gravetat per un accident amb líquid inflamable, pel qual les persones responsables de l'empresa estan sent investigades, mentre la dona roman ingressada a l'UCI de l'Hospital Verge de la Rosada, a Sevilla.

Van ruixar la dona amb gasolina en l''escape room'

La dona, que anava acompanyada de cinc persones més, estava gaudint amb el seu grup d'aquesta experiència plena de misteris, d'endevinalles i proves per superar en el menor temps possible, sense imaginar que, al cap de poques hores, estaria ingressada a l'UCI amb cremades i en estat molt greu. El grup ja havia realitzat un 'escape room' amb la mateixa empresa setmanes enrere, per la qual cosa van decidir continuar la història i realitzar-ne un altre. Segons ha transcendit, van recomanar al grup escollir l'opció "Hardcore", en la qual, per una mica més de diners, ofereixen experiències més intenses i arriscades, i basant-se en la bona experiència anterior, van accedir.

El que va succeir a continuació va ser molt de pressa: un dels treballadors de l'empresa, presumptament, va ruixar la víctima amb una galleda plena de gasolina, li va apropar un encenedor i la dona va calar foc. Aquesta escena, més pròpia de l''escape room' de terror que de la realitat, va provocar en la víctima cremades molt greus de segon grau. L'entorn dels testimonis d'aquest traumàtic fet ha explicat al mitjà Ideal que els companys de la víctima estan "consternats", i que "encara no han pogut recuperar-se del xoc". Veïns de l'immoble on tenen lloc aquests 'escape room' han declarat al mateix mitjà que, si bé la dona va sortir pel seu propi peu, "tenia el cos cremat des de la cintura fins al cap".

La galleda havia de contenir aigua, i no líquid inflamable

Els responsables de l'empresa mantenen que el tràgic accident va ser un desafortunat accident. Segons han declarat, la galleda que suposadament van abocar sobre la dona no havia de ser ple de gasolina, sinó que únicament havia de contenir algunes gotes diluïdes en aigua, perquè l'olor fos la d'aquest líquid, però no hi hagués cap risc. No va ser així com va succeir, i ara la Guàrdia Civil està investigant les tres persones responsables de l''escape room' per un presumpte delicte de lesions per imprudència.

Les empreses d''escape room' de Granada es desmarquen d'aquest accident

Les empreses de la província de Granada que es dediquen a aquest mateix sector han volgut desmarcar-se d'aquest terrible accident i han publicat un comunicat en el qual asseguren que el seu gremi sempre es preocupa per "complir totes les normes i protocols de seguretat" perquè els clients no corrin cap perill. Al mateix document, les empreses recalquen que la sala involucrada en l'accident actuava més aviat per compte propi, ja que fa uns mesos va començar a incloure activitats de més risc i perillositat, les quals no solen ser característiques dels 'escape room'. Segons el gremi, l'objectiu dels 'escape room' és oferir un lleure sa, divertit i segur, molt allunyat del tràgic incident ocorregut a Cájar.