Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest diumenge a la tarda un home de 44 anys, del qual la policia catalana no n'ha volgut dir la nacionalitat, després d'escapar-se d'un control policial que s'havia muntat, en el marc del POE Metall, a l'entrada de la ciutat de Barcelona, per l'avinguda de la Meridiana. Els agents dels Mossos havien fet un control de pas per inspeccionar vehicles per si portaven coure, en el pla especial operatiu per evitar aquest tipus de robatoris que s'han disparat els darrers mesos a Catalunya. El detingut, en veure el control policial, va fer marxa enrere i va iniciar una fugida, contra direcció, cap a la C-33, cap a Sabadell.

GSDGygjXUAA8LTr
Imatge d'un dels cotxes fets malbé en la perillosa persecució dels Mossos / Cedida

Els agents de la policia catalana van iniciar el seguiment i finalment el vehicle va acabar impactant contra dos cotxes dels Mossos d'Esquadra, de manera intencionada per intentar fugir, i un cotxe d'un ciutadà, que circulava per la via, que també va resultar danyat. Quan el vehicle del fugitiu va quedar aturat, el conductor va escapar a peu del lloc del darrer impacte, fins que va poder ser arrestat pels policies. Tres agents dels Mossos van resultar ferits, tot i que lleus.

Positiu per alcohol i drogues

Quan va ser retingut, els agents li van fer les proves d'alcohol i drogues i va donar positiu en les dues. Va ser finalment detingut per un delicte de conducció temerària, danys, lesions, atemptat contra agents de l'autoritat i també per un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, segons han explicat des dels Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat. El vehicle tampoc tenia en vigor l'assegurança, segons fonts de la policia catalana.

GSDGyfbW8AA Pje
Un cotxe de paisà dels Mossos, un dels dos danyats pel fugitiu / Cedida