Un nou escàndol en la Premier League, aquesta vegada el protagonista és Kurt Zouma, el defensa central del West Ham United. S'han filtrat diversos vídeos en els quals es pot veure el jugador francès trepitjant i bufetejant els seus gats. Hi ha diversos aficionats del club londinenc que han demanat explicacions, ja que estan furiosos amb l'actitud i conducta de l'esportista.

Els vídeos en els quals Kurt Zouma maltracta el seu gat han estat publicats pel mig The Sun, haurien estat gravats pel germà del futbolista i van ser publicats a la xarxa social Snapchat. En ells es pot veure un text que diu "sa commence" (està començant). Les imatges són molt dures i l'esportista fa aquest tipus d'accions davant d'un nen petit, tal com s'aprecia als clips.

David Moyes, entrenador de Zouma en el West Ham United va parlar després del partit que va enfrontar al seu equip amb el Watford i va comentar les polèmiques imatges: "He vist el vídeo de Kurt i estic molt decebut". També va reconèixer ser un defensor dels animals: "Soc un gran amant dels animals i algú que es preocupa molt pels meus gossos i cavalls". Finalment, va comentar que la seva tasca no és la de jutjar les accions de Zouma, que va ser titular en el partit i va passar el problema als directius: "Crec que el club és que bregarà amb això i amb el temps informaran de quina és l'acció".

La sanció a Kurt Zouma

Els directius del West Ham United, actual equip del futbolista francès, han decidit sancionar Zouma pels vídeos en els quals se li veu maltractant al seu gat. L'han suspès de sou durant dues setmanes, la qual cosa significa la pèrdua de 300.000 euros per al defensa central. Els diners que no seran lliurats a l'atleta seran donats a organitzacions que s'encarreguin d'ajudar els animals desfavorits.

A més, els dos gats que tenia Kurt Zouma a casa seva han estat rescatats per l'Organització Britànica Protectora d'Animals (RSPCA). L'equip de Zouma ha emès un comunicat en la seva pàgina web en el qual condemna els actes del futbolista: "El West Ham United condemna sense reserves les accions del nostre jugador, Kurt Zouma, en el vídeo que ha circulat. Hem parlat amb Kurt i tractarem l'assumpte internament, però ens agradaria deixar en clar que de cap manera no aprovem la crueltat cap als animals".

També Adidas, empresa que patrocinava al francès, ha decidit rescindir el seu contracte i no tornarà a treballar mai més amb Zouma després que hagin sortit a la llum aquests vídeos.

Les declaracions del futbolista

Kurt Zouma ha decidit parlar sobre el succeït i ha demanat disculpes després que milions de persones hagin pogut veure la seva lamentable actitud: "Vull disculpar-me per les meves accions. No hi ha excuses per al meu comportament, que lamento sincerament."

En el comunicat va assegurar que els gats no han patit cap mal: "També vull dir que ho sento molt a qualsevol que es va molestar pel vídeo. M'agradaria assegurar-los a tots que els nostres dos gats estan perfectament bé i saludables. Són estimats i apreciats per tota la nostra família, i aquest comportament va ser un incident aïllat que no tornarà a succeir".

La carrera de Zouma

El defensa francès ha demostrat ser un dels millors centrals de la seva generació. Té un físic imponent i és un bon corrector en camp obert per la seva velocitat i poder. Aquesta temporada va ser fitxat pel West Ham a canvi de 35 milions d'euros.

Anteriorment, havia jugat en el Saint-Étienne, Stoke City, Everton i Chelsea, amb el qual va guanyar la Champions League la temporada passada. Malgrat això, no era una peça clau en l'esquema de Thomas Tuchel i l'equip blue va decidir vendre'l al mercat d'estiu.