La factura energètica porta pujant mesos i tot i les petites davallades puntuals, torna a augmentar a tot l'estat espanyol. No obstant, pocs casos com el que va haver de pagar una petita pastisseria de Navarcles (Bages) són tan esperpèntics: gairebé 10.000 euros de llum d'un mes. Concretament, 9.718,90 euros a l'octubre, quan la tarifa màxima de l'establiment Nou Burjons mai ha superat els 1.000 euros mensuals en electricitat, segons ha denunciat el propietari, en Jordi Gonzàlez, a El món a RAC1. Per tot això, el pastisser ha contactant amb Iberdrola, per tal d'esclarir un cas surrealista i, pels beneficis del negoci, impossible de pagar sense pèrdues o deutes.

La companyia elèctrica sorpresa de la factura de la llum i culpa a la distribuïdora

"Quan vam rebre la factura, vam anar físicament a les oficines d'Iberdrola i ens van dir que no ho entenien, però no ens donen resposta, només que ho estan estudiant", ha explicat al programa de la radio catalana el propietari del negoci de Navarcles. De fet, en Jordi és pastisser des dels 17 anys, una llarga carrera professional si tenim en compte que ara en té 63, i mai havia vist una factura com aquesta. De fet, tant ell com la seva dona, Teresa, els hi han recomanat que paguin mentre estudien l'error, perquè sinó els hi poden tallar la llum, el que provocaria que no poguessin continuar elaborant pastissos.

Pastisseria Nou Burjons de Navarcles (Bages)
Pastisseria Nou Burjons de Navarcles (Bages) / GOOGLE STREET VIEW

D'altra banda, Iberdrola els hauria dit que fa mesos que han fet lectures estimades perquè Fecsa Endesa, que n'és la distribuïdora, no els hi han fet arribar, per la qual cosa l'import correspondria a una compensació per factures més baixes els mesos anteriors. No obstant això, els hi asseguren que no seria de gairebé 10.000 euros. En Jordi anirà el proper dilluns a l'oficina d'Iberdrola a Manresa (Bages). Allà espera que revisin les factures i puguin trobar una solució a aquest descabell de diners que suposadament haurien fet servir en electricitat en aquest petit negoci de Navarcles.