Moltes persones han volgut ajudar l'exèrcit ucraïnès després de conèixer les notícies de la invasió per part dels russos. Gent que no viu al país, però que té la nacionalitat o que senten que es tracta d'una situació injusta, han anat fins al país per lluitar i d'altres han optat per enviar roba, menjada o donar diners.

Diverses figures públiques s'han manifestat contra la invasió russa i han encoratjat altres persones a ajudar en el que puguin, hi ha famílies que han hagut d'escapar de les seves ciutats, deixant enrere tota una vida i necessites aliments i roba per subsistir.

L'actriu Mila Kunis i Ashton Kutcher, el seu marit, han impulsat una campanya per recaptar fons per ajudar els habitants d'Ucraïna. Kunis va néixer al país en el qual està tenint lloc aquest conflicte bèl·lic i va voler demanar ajuda en aquest projecte a través d'un vídeo que ha publicat a les seves xarxes socials.

La denúncia d'una dona ucraïnesa a una botiga de Barcelona

Yana, una dona ucraïnesa que viu a Barcelona, ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra que ha gastat 71.000 euros en la compra de 100 armilles antibales en una botiga i únicament li han lliurat 25, encara que ja ha passat la data màxima en la qual podien arribar.

L'objectiu de Yana era el d'enviar aquest material bèl·lic per ajudar l'exèrcit del seu país en la invasió russa, que fa diverses setmanes que deixa centenars de morts al país de l'est d'Europa.

EuropaPress 3756759 armilles antibales policia local merida

Armilla antibales / Europa Press

Segons la denunciant, havia de rebre les 100 peces abans del 21 el març, però únicament han arribat 25. A més, no li van arribar a la botiga de Barcelona i Yana va haver de viatjar a Madrid per recollir-les. Els responsables de la botiga on els va comprar afirmen que ells no es comprometien a portar-los fins a Barcelona.

Els responsables de la botiga han transmès a Yana la seva postura i es neguen a tornar-li els seus diners, encara que 75 de les 100 armilles antibales que va comprar no han arribat. A més, no li han donat una data estimada en la qual podrien tenir-les disponibles.

La petició de Yana que va ser rebutjada

Yana va fer una petició a la botiga, segons l'ACN. Ella volia pagar la meitat abans que arribessin a Barcelona i l'altra meitat una vegada els recollís a la botiga. Malgrat això, els gestors d'aquesta entitat es van negar i va haver d'abonar el cost total de la comanda, que és de 71.000 euros.

Els encarregats de la botiga no es van comunicar amb Yana per informar-la sobre l'estat de la seva comanda, encara que sabien que els terminis de lliurament no es complirien. Ella va decidir trucar-los i es va sorprendre quan li van dir que 25 de les armilles antibales que havia comprat eren a la duana de Madrid.

Yana va haver de viatjar fins a la capital espanyola per arreglar alguns papers i poder emportar-se aquestes 25 peces que havia comprat amb l'objectiu d'enviar-les a Ucraïna, el seu país natal, i ajudar l'exèrcit que combat contra la invasió russa.