Tots els indicis poden ser claus per condemnar, quan sigui el moment, Brian Raimundo C.M. per l’agressió sexual i gairebé l’assassinat de la noia de 16 anys que la matinada de la Castanyada va aparèixer despullada i inconscient en un descampat al voltant de la discoteca Epic d’Igualada.

Els Mossos d’Esquadra el van poder identificar gràcies a la visualització de 155 imatges on van localitzar que un dels participants en la destrossa d’un cotxe era el mateix que sortia en diverses gravacions i seguint a la víctima. Quan van entrar a casa seva, i gràcies als esforços de la Divisió de la Policia Científica, van poder aïllar ADN de la víctima d’una jaqueta que portava l’autor de l’agressió el dia dels fets. 

Però la policia es va emportar altres objectes de casa del detingut, entre d’altres un mòbil i altres productes tecnològics. Els especialistes en informàtica forense dels Mossos d’Esquadra també han pogut trobar en el mòbil que el jove arrestat portava el dia dels fets una captura de pantalla que ell mateix va fer a tres quarts de sis de la matinada d’una ruta de Google Maps entre la zona de la discoteca Epic i casa seva, al carrer de Sant Sebastià, al centre d’Igualada.

El mòbil clau per situar el violador al lloc dels fets

Segons consta a la interlocutòria de presó que signa el magistrat titular del número 4 d’Igualada, Luís Miguel de Frutos Useros, els agents de la Policia Científica dels Mossos van descobrir en el mòbil que també es pot ubicar a la zona dels fets la captura de pantalla amb aquesta macabra ruta que va fer després, presumptament, d’haver violat la menor d’edat. En l’escorcoll a casa del detingut els Mossos d’Esquadra també van poder recuperar la roba que, segons les càmeres de seguretat, portava l’arrestat el dia dels fets. Va ser aquí on els especialistes van poder localitzar restes d’ADN de la víctima. 

Sense rastre de la roba de la menor

La mateixa interlocutòria del jutge d’Igualada posa en relleu que el presumpte autor agressor sexual va robar la roba a la noia, després d’agredir-la sexualment. Li va sostraure el vestit, la jaqueta i les calces, assegura el magistrat, que també posa en relleu que, ara mateix, es desconeix on les va guardar o abandonar l’arrestat.

Cas Nit - Violació Igualada / CME
Agents dels Mossos a casa del detingut, a Igualada / CME

La falta d’aquestes proves -a més de la falta de vincle amb Espanya, un fet que el podria empènyer a escapar del país per evitar ser jutjat- és un dels arguments que esgrimeix el jutge per tal d’ordenar, tal com va demanar la Fiscalia, la presó provisional i sense fiança per Brain Raimundo C.M., el jove de 21 anys bolivià.

Perill que s’escapi a Bolívia

Miguel de Frutos també destaca que l’arrestat es troba a Catalunya en “situació irregular”, segons la Llei d’Estrangeria, i “porta una vida solitària, sense gairebé contacte amb altres persones i sense llaços socials estables”, un fet que, tenint en compte l’acusació a la qual s’enfronta, podria portar-lo a escapar-se cap al seu país, on manté vincles, o amagar-se en algun altre lloc de l’Estat espanyol.