La Policia Nacional ha detingut a Sant Pere de Ribes (el Garraf) el pedòfil més buscat dels últims cinc anys. L'home, de 42 anys i nacionalitat boliviana, gravava les agressions amb el seu telèfon mòbil i després les pujava a la Dark Web on quedaven a la disposició de pederastes d'arreu del món. A hores d'ara s'han confirmat sis víctimes, totes elles d'entre 3 i 10 anys i pertanyents a l'entorn més proper del detingut.

La investigació es va iniciar després que agents de la Policia Nacional especialitzats en aquests tipus de delictes detectessin unes imatges d’abusos sexuals a menors. L’home de les gravacions ocultava el rostre i els vídeos estaven gravats amb escassa qualitat, per la qual cosa es va recórrer a tècniques de reconeixement d’imatges facilitades per la INTERPOL. En el rastreig d’aquestes imatges també van participar agents de la Task Force Argos de la policia de Queensland (Austràlia), així com la Policia Local de Sant Pere de Ribes.

Un error de gravació permet localitzar-lo

Malgrat totes les mesures de seguretat que prenia per no ser identificat, el detingut va cometre un error en una de les gravacions que va ser crucial per localitzar-lo. I és que en un dels vídeos es veu parcialment l'exterior a través de la finestra; només aquest tros d'informació va ser suficient per determinar la seva situació geogràfica exacta. Gràcies a això els agents van trobar l'apartament en el qual gravava les violacions, i després de comprovar que estava tenint contacte amb menors en l'actualitat, es va procedir amb la seva detenció.

La policia no només havia analitzat el context de les imatges; també la forma en la qual l'home de les gravacions s'expressava. D'aquesta manera, durant l'interrogatori del sospitós van examinar la seva manera de parlar, que coincidia plenament amb els modismes utilitzats per la persona que havia comès les agressions. A més, durant l'escorcoll del seu domicili, els agents van trobar nou material amb nens de 3, 7, 8 i 10 anys, tots fills d'amics del detingut o bé dels seus companys de pis.

Havia treballat com a monitor de futbol

En registrar el seu ordinador van trobar que havia accedit en nombroses ocasions a pàgines i fòrums de la Dark Web dedicats a pornografia infantil, i també van requisar quatre discs durs, tres targetes de memòria, així com un mòbil i una càmera amb les quals enregistrava les agressions.

 Per altra banda, després d’identificar-lo la policia es va assabentar que l’arrestat havia treballat com a monitor de futbol de nens menors d’edat a diferents clubs de la zona, i mantenen la investigació oberta per buscar més possibles víctimes.