El maig de 2021 Miguel Ángel Moreno, de 56 anys, va intentar violar un nen de només 10 a l’Escala (Alt Empordà) quan aquest es dirigia en bicicleta a l’escola. La ràpida intervenció d’una veïna va evitar l’agressió, i Miguel Ángel va acabar a la presó, on continuava ingressat fins fa una setmana. I és que divendres passat el personal del centre el va trobar mort, penjat amb un cordill de la llitera, tal com ha avançat El Punt Avui.

Segons el citat mitjà, la seva mort s’està investigant com un possible suïcidi, tot i que no ha deixat cap nota i se sap que no tenia bones relacions amb la resta de reclusos. Feia una setmana que el jutjat de Figueres havia comunicat l’inici del processament per l’agressió sexual al menor, i havia ordenat el pagament de 22.223 euros en concepte d’indemnització pels danys físics i morals causats a la víctima.

El va intentar violar al mig del carrer

Els fets pels quals complia condemna es van produir el 25 de maig del 2021. El nen estava de camí al col·legi i, quan passava pel carrer Llívia, Miguel Ángel es va abalançar sobre ell i el va intentar agredir sexualment. De fet, ja li havia tret els pantalons i els calçotets al nen, i s'estava descordant els vaquers quan una veïna va sortir al carrer i el va enxampar in fraganti. Els seus crits van espantar el pederasta, qui va ser detingut uns dies més tard per la policia.

Segons el testimoni d'un altre veí que havia coincidit amb Miguel Ángel a la presó, ja feia un temps que rondava pels voltants del col·legi, i en adonar-se havia alertat als policies: sabia que era un individu perillós, ja que havia estat condemnat per homicidi i tenia una llarga llista d'antecedents.

Llarga llista de crims violents

De fet, l’any 2004, el pederasta de l’Escala havia matat una noia a Puigcerdà (Cerdanya). Per aquest crim va estar només cinc anys entre reixes, ja que no es va poder demostrar que matés l’Edit Leke de manera premeditada. Després de quedar en llibertat es va mudar a Lladó, a l’Alt Empordà, i va acabar amb una ordre d’allunyament de tot el municipi: es passejava amb armes, amenaçava els veïns i causava danys materials per tot el poble. Va saltar-se aquesta ordre, però, i el jutge va decretar que ingressés de nou a la presó.

Anys més tard, després d’haver complit la condemna, va tornar a la presó per haver intentat assassinar el seu pare. El novembre de 2013 va ser detingut de nou per un intent de parricidi i per haver colpejat la seva mare. En aquest cas, només va passar un any i deu mesos a la presó pels maltractaments, però van retirar els càrrecs d’homicidi perquè havia desistit voluntàriament de matar el pare.