La fiscalia dels Estats Units ha rebaixat els càrrecs presentats contra Alec Baldwin per homicidi involuntari. L'actor i productor va presentar un recurs en el qual considerava que hi havia hagut un "error legal bàsic". Això ha provocat que el Ministeri Públic hagi eliminat l'agreujament de delicte que havia imputat a l'estrella de Hollywood i l'armera de la pel·lícula Rust, Hannah Gutiérrez-Reed, que estaven acusats des del 31 de gener per l'incident que va costar la vida a la directora de fotografia del llargmetratge Halyna Hutchins durant el rodatge.

Un cop eliminat l'agreujament de delicte, segons ha explicat el diari The New York Times, això faria que la seva condemna màxima oscil·li els voltants dels 18 mesos de presó. Atès que se'ls havia encausat, en un inici, per una llei que es va fer efectiva el maig del 2022 i que comportava un castic de cinc anys addicionals a la condemna més elevada. La rebaixa dels càrrecs ha arribat pocs dies després que la família de Hutchins denunciés Baldwin i altre implicats en el cas per homicidi imprudent. No obstant això, un portaveu de la fiscalia, Heather Brewer, ha assegurat que la decisió s'ha pres per garantir que "es fa justícia" i, d'altra banda, per evitar que s'allargui el procés.

Baldwin defensa la seva innocència

La directora de fotografia va morir l'octubre de 2021 quan va disparar-se un revòlver que tenia a les mans Baldwin durant el rodatge de la pel·lícula Rust al comtat de Santa Fe (Nou Mèxic, Estats Units). Gutiérrez-Reed va ser l'encarregada de revisar l'arma de foc abans de donar-se-la a l'actor, que la va rebre com si no portés munició real. Per això mateix, Baldwin sempre ha defensat la seva innocència en els fets i que ell no va prémer el gallet, sinó que va detonar-se accidentalment per algun tipus d'error mecànic. També ha acusat indirectament l'armera del llargmetratge com a responsable de vetllar per la seguretat de les armes a Rust. Sigui com sigui, el rodatge es reprendrà aquesta primavera i tots dos s'enfronten a una pena màxima de 18 mesos de presó.