Tot i que cada dia surten notícies de robatoris que porten a pensar que tothom pot convertir-se en un bon lladre, el cert és que no tothom serveix per entrar a robar als llocs. Aquest és el cas d'un noi de 21 anys que ha estat detingut per la Policia Nacional després d'un intent frustrat d'assalt a un centre religiós de Salamanca. Els fets van tenir lloc aquest passat dimarts cap a dos quarts de dotze del migdia, en una església del Paseo de San Antonio. Un dels responsables de les instal·lacions va comprovar que una de les portes d'entrada havia estat forçada i va entrar-hi amb precaució acompanyat d'una altra dona per si hi havia algú a l'interior.

Un cop dintre, l'home va veure com estava tot regirat. Havien descol·locat tots els mobles i hi havia llibres tirats per terra. Després va veure com hi havia una persona que, en veure'ls arribar, els va intentar agredir físicament. El lladre va començar un forcejament amb ells i va acabar fugint. Durant aquesta disputa, però, el seu telèfon mòbil li va caure a terra i el va perdre, el que hauria pogut identificar-lo perfectament com la persona que havia entrat a robar a l'església. Per aquest motiu, va decidir córrer el risc i tornar al centre religiós per a poder recuperar-lo.

Torna al lloc del robatori perquè ha perdut el mòbil

El jove va entrar novament a l'església i va demanar que li tornessin el seu telèfon mòbil, que l'havia perdut allà. El responsable del centre i la dona que l'acompanyava, però, no li van tornar i a més el van retenir fins a l'arribada dels efectius policials. Un cop allà, els agents de la Policia Nacional van comprovar que s'havia forçat la porta de la sagristia i s'havia regirat el seu interior. A més, el presumpte autor del robatori tenia al seu costat una bossa plena d'objectes que havien estat sostrets, però que havia hagut de deixar abandonats allà mateix en veure's enxampat i haver de fugir. Pel que fa al telèfon mòbil que l'hauria incriminat i pel qual va tornar fins a l'església, no va aparèixer per cap lloc.Contador