No és cap secret que alguns pares deixen que els fills condueixin el seu cotxe quan s'estan traient el carnet de conduir. Ho fan en algun descampat o aparcament buit perquè així vagin agafant pràctica i tinguin més facilitat per aprovar l'examen. No és legal i, fins i tot, és contraproduent, però encara segueix passant. Això sí, els fills que acostumen a posar-se al volant, tot i no tenir carnet, tenen la majoria d'edat per poder-se'l treure. No és el cas, però, d'un pare de Màlaga que ha estat denunciat per deixar que el seu fill de 8 anys, que amb prou feines arribava als pedals, es posés al volant del seu cotxe.

Deixa que el seu fill de 8 anys condueixi mentre ell va de copilot

Així ha quedat provat per les imatges en vídeo que va enregistrar un testimoni del sorprenent succés. En la filmació es veu com el menor d'edat està al volant del vehicle conduint-lo, mentre el seu pare està còmodament assegut al seient del copilot. Els fets van tenir lloc dins el recinte firal Cortijo de Torres el passat 19 de març, un lloc que a l'agost està ple de gent per la Fira de Màlaga, però que a aquestes altures de l'any està poc transitat. Després de rebre l'avís per part dels testimonis, els agents de la Policia Local de Màlaga es van desplaçar fins al punt indicat.

Els policies van poder localitzar el vehicle que havia comès la infracció pels voltants del recinte firal. Al seu voltant hi havia un grup de persones entre les quals hi havia el nen que conduïa i el pare que s'asseia al seu costat. Després de ser identificats i comprovar que la documentació del cotxe estigués en regla, es va informar el pare, de 58 anys, que quedava denunciat penalment per deixar que el seu fill de 8 anys es posés al volant amb el cotxe en marxa. El cas s'ha posat en coneixement de la Fiscalia de Menors i el pare ha estat citat per un judici ràpid.