La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones per l'assassinat d'un noi de 31 anys a qui van matar a trets a les portes de casa seva a Benetússer (València) l'octubre de 2023. Les detencions s'han dut a terme després d'una llarga investigació que ha confirmat que, tal com apuntaven els primers indicis, el crim s'hauria produït en el marc d'un conflicte vinculat al tràfic de drogues. No es descarta que es puguin produir més detencions i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 de Catarroja manté la causa secreta.

Assassinat durant un narcoassalt fallit

L'assassinat del noi, de nacionalitat espanyola, va tenir lloc l'11 d'octubre de 2023. Uns veïns de la zona se'l van robar estès al mig del carrer perdent sang de manera abundant i van alertar els serveis d'emergències, però els sanitaris ja no van poder fer res per salvar-lo malgrat intentar reanimar-lo durant una hora. El jove presentava ferides de bala i el Grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil va obrir una investigació sobre els fets. Des d'un primer moment, tal com apunta Levante-EMV, la principal hipòtesi és que podria tractar-se d'un crim per un conflicte de drogues, ja que la víctima es dedicava a traficar amb èxtasis al barri.

En aquest sentit, els investigadors van acabar esbrinant que es tractava d'un narcoassalt fallit. L'home, abans de sortir de festa amb una amiga, havia quedat amb un grup de joves prop de casa seva. Els nois van intentar robar-li una motxilla on duia amb unes 1.500 pastilles d'èxtasis, però la cosa va acabar malament i quan la víctima va intentar fugir, el van disparar per l'esquena. Els assaltants van escapar i el jove va quedar greument ferit a terra. Tot i això, es va poder arrossegar uns metres i amagar la motxilla sota un cotxe que hi havia aparcat abans de perdre el coneixement. Va ser aleshores quan el van trobar malferit i ja no li van poder salvar la vida.