Agents dels Mossos d'Esquadra, conjuntament amb agents de la Policia Local de Barberà del Vallès, han pogut detenir un home acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, concretament de tràfic de drogues. La detenció va tenir lloc aquest dimarts, 23 de maig, hores després que una patrulla de la policia municipal veiés dos homes en actitud sospitosa que estaven intercanviant una bossa de grans dimensions al carrer Gorgs de Lladó. Quan s'hi van voler acostar, els dos sospitosos van fugir a correcuita i es van endinsar cap a l'interior d'una zona boscosa on se'ls va perdre el rastre i no els van poder atrapar.

Van deixar un camió amb més de 150 quilos de marihuana

Tot i això, a causa del fet que havien hagut de fugir de manera ràpida i inesperada, els dos homes van deixar abandonats els seus vehicles, un tràiler i un turisme, amb les portes obertes. Els agents van fer una inspecció ocular de tots dos i van descobrir que, a l'interior del remolc del camió, hi havia 146 bosses de plàstic plenes de cabdells de marihuana. En pesar-ho per veure de quina quantitat es tractava, van comprovar que hi havia 156 quilos de droga amb un alt valor econòmic.

barbera marihuana
A l'interior del camió hi havia més de 150 quilos de marihuana. / Foto: Ajuntament de Barberà del Vallès

Un cop s'havien confirmat les sospites inicials i veient que es tractava d'un cas de tràfic de drogues, la patrulla de la Policia Local de Barberà del Vallès va avisar de la situació als Mossos d'Esquadra, que també es van activar i es van desplaçar fins al lloc per tal de muntar un operatiu de cerca i trobar els dos fugitius. Al cap d'una estona, un dels dos sospitosos, un home de 43 anys, va poder ser detingut a la mateixa zona boscosa on s'havia ficat per intentar fugir dels policies. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola del Vallès s’ha fet càrrec de les gestions per tal d’esclarir els fets. De moment el segon fugitiu encara no ha pogut ser localitzat ni detingut i se l'està buscant.