La Policia Local de Vigo ha enxampat un home de 37 anys quan conduïa triplicant la taxa màxima d’alcohol permesa mentre perseguia el cotxe la seva exparella. Els fets van tenir lloc cap a la una de la matinada del passat 31 de desembre, quan els agents policials van rebre l’avís que una dona estava sent assetjada per un home al carrer Nicaragua. Una patrulla es va desplaçar fins al lloc i van poder parlar amb la víctima de l’assetjament.

L’home esperava a la seva exparella per seguir-la fins a casa quan sortia de la feina

Segons el relat de la dona, feia temps que la seva exparella l’estava assetjant. L’home es passava les hores fora del local on treballava, la perseguia fins a casa i li trucava insistentment al timbre. Per això, havia alertat els cossos policials en sentir-se intimidada i veure’l allà esperant per seguir-la fins a casa. Els agents van sortir de l’establiment i van anar a parlar amb l’exparella, que en veure que anaven cap a ell es va intentar amagar darrere les tanques d’una obra a les escales mecàniques.

L’home va assegurar que estava allà perquè li agradava molt la zona i acostumava a passar-hi molt temps. Els policies van veure de seguida que l’individu presentava clars símptomes d’estar sota els efectes de les begudes alcohòliques, així que li van demanar que tornés a casa seva i que no agafés el vehicle. Posteriorment, van esperar que la dona sortís de la feina i la van acompanyar fins al seu domicili per comprovar que les denúncies que havia posat per assetjament eren verdaderes.

Durant el trajecte fins al domicili de la víctima, van comprovar com a l’altura de la plaça de Santa Rita un cotxe es col·locava darrere del de la dona. Ràpidament, van comprovar que es tractava del vehicle de la seva exparella, que havia fet cas omís a allò que l’hi havien dit anteriorment. Per aquest motiu, el van fer aturar i li van practicar una prova d’alcoholèmia. El test va donar un resultat positiu de 0,87 i 0,85 mg/l d’aire aspirat, el que suposa un delicte penal. El seu vehicle va ser immobilitzat, es va denunciar l’home per conduir borratxo i van informar la dona dels passos a seguir per posar la denúncia.