Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home de 28 anys a qui van enxampar a l'AP-7 conduint una furgoneta sense tenir el carnet i transportant 20 immigrants il·legals a la part de darrere. Els fets van tenir lloc el passat 11 de maig quan, al voltant d'un quart de sis de la tarda, agents de trànsit de la policia catalana tenien muntat un control preventiu a l'autopista, al seu pas pel terme municipal de Riudellots de la Selva, i van decidir aturar una furgoneta amb matrícula italiana.

La sorpresa dels agents va ser quan van comprovar que a la part del darrere hi havia 20 persones amagades, tots ells immigrants que no tenien papers. Ràpidament, es va avisar la Policia Nacional i el SEM, que van atendre els passatgers per comprovar el seu estat de salut. Tot ells, d'origen pakistanès i indi, es trobaven en condicions insalubres i amb prou feines cabien dins el vehicle. Posteriorment, se'ls va traslladar fins a la comissaria de Santa Coloma de Farners per prendre'ls declaració i es va demanar col·laboració a la comunitat sikh de la ciutat per trobar un lloc on poguessin passar la nit abans de declarar als jutjats, tal com detalla el Diari de Girona.

El conductor va quedar detingut i els immigrants seran expulsats cap als seus països

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor de la furgoneta, un home pakistanès de 28 anys, acusat de ser el presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal. A més, també se'l va acusar de dos delictes de conducció temerària, ja que portava un excés de passatgers i no tenia carnet de conduir. Segons els investigadors van poder esbrinar, el vehicle havia començat el seu viatge a Milà i estava previst travessar tot Espanya fins a arribar a Portugal.

Pel que fa als immigrants que viatjaven a la part posterior de la furgoneta, la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació, ja que és aquest cos policial qui té la competència en l'àmbit d'estrangeria. A tots ells se'ls ha obert un expedient d'expulsió que ara ha de seguir el seu curs. Els investigadors tracten d'esbrinar ara si es tracta d'un fet puntual o darrere hi ha algun tipus de màfia. De fet, fa poc més de dues setmanes, els Mossos ja van enxampar una altra furgoneta amb 15 immigrants il·legals de Pakistan i de l’Índia circulant per l'AP-7 a Maçanet de la Selva.