Els Mossos d’Esquadra van enxampar el passat 24 d’abril a Maçanet de la Selva (Selva) quinze persones que intentaven entrar al país de manera il·legal amagats en una furgoneta que provenia de França. A una patrulla de la Divisió de Trànsit, que estava efectuant un control a l’AP-7, li va cridar l’atenció el vehicle perquè semblava que portava molt de pes. Van senyalitzar al conductor perquè parés. Aquest va intentar fugir, però el van interceptar més endavant. En aquell moment, dues persones van sortir corrents, escapant dels agents. A l'interior de la furgoneta hi havia quinze passatgers més, que van resultar ser ciutadans de Pakistan i de l’Índia que havien arribat a Europa en situació irregular. El conductor, també pakistanès, va quedar detingut per conducció temerària i resistència i desobediència a l'autoritat, així com per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. També van detenir els passatgers per infringir la llei d’estrangeria, i se’ls va obrir un expedient d’expulsió a tots ells.

Els passatgers presentaven una infecció a la pell

Els immigrants eren joves d’entre 20 i 30 anys, vuit originaris de Pakistan i set provinents de l’Índia. Dels quinze, només sis portaven alguna mena de documentació, però gairebé tots van haver de ser traslladats a l’Hospital Santa Caterina de Salt perquè presentaven una infecció cutània. En aquell primer moment només van arrestar el conductor per una ocupació excessiva de la furgoneta, i el van traslladar a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Durant l’interrogatori, els Mossos van verificar que l’home estava afavorint la immigració il·legal amb ànim de lucre, per la qual cosa també el van acusar de tràfic de persones i pertinença a grup criminal. 

A partir d’aquest moment el cas va quedar en mans de la Policia Nacional, el cos encarregat de tots els afers d’estrangeria, i es va obrir una investigació. També van interrogar als passatgers, i van descobrir que el conductor els havia recollit a França previ pagament d’entre 500 i 700 euros per passatger, per introduir-los a Espanya, el seu destí final. A hores d’ara s’està tramitant el seu expedient d’expulsió per retornar-los als seus països d’origen.