Els Mossos d’Esquadra han desarticulat i detingut una banda d’estafadors que haurien comès més d’una desena d’estafes a la província de Barcelona. Els delinqüents es feien passar per funcionaris de diferents ajuntaments per, a través de trucades telefòniques, reclamar a diversos comerços el pagament d’impostos i taxes que suposadament no s’haurien pagat en el seu moment. D’aquesta forma s’haurien arribat a embutxacar un total de 12.000 euros.

Simulaven ser treballadors dels ajuntaments i reclamaven el pagament d’impostos

La investigació es va iniciar el passat 18 de novembre, quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de diversos casos d’estafa al Maresme i a l’àrea metropolitana de Barcelona amb un ‘modus operandi’ molt similar. Els estafadors trucaven a diferents comerços simulant ser funcionaris de l’ajuntament i sol·licitaven als propietaris el pagament d’uns impostos municipals que ja s’havien satisfet, com podria ser la taxa de recollida d’escombraries.

Per a assegurar-se que els paguessin, els estafadors els deien que si no es feia ràpidament, hi hauria un recàrrec en el cobrament. Quan les víctimes havien fet la transferència, tornaven a trucar-los dient que hi havia hagut un error i que s’havia de tornar a realitzar. D’aquesta forma, els delinqüents van cometre onze estafes a la província de Barcelona, amb les quals van acumular un total de 12.000 euros.

Tres persones detingudes

El passat 20 de desembre, els Mossos d’Esquadra van detenir a Mataró un dels estafadors que figurava com el propietari dels comptes bancaris on s’ingressaven els diners. En un altre operatiu policial el 27 de desembre, es van detenir dues persones més, un home de 37 anys i una dona de 43, que eren les que s’encarregaven de fer les trucades telefòniques. Aquests dos últims detinguts, sense antecedents policials, estan acusats d’onze delictes d’estafa i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.