Els agents de la Policia Nacional han detingut a cinc persones a la província de Barcelona vinculades amb una xarxa dedicada, presumptament, al tràfic internacional i explotació sexual de dones. Els delinqüents captaven a les víctimes a través de les xarxes socials oferint-les feina com a escorts de luxe. No obstant això, les dones acabaven en condicions pràcticament d’esclavatge sexual a diferents països com Qatar, Holanda i Austràlia.

Una denúncia per correu

La Policia va començar amb les investigacions després de rebre un correu electrònic en el qual es denunciava la situació en la qual es trobaven aquestes dones. Gràcies a les informacions rebudes, els agents van poder identificar un grup criminal amb base en Barcelona i Amsterdam dedicat a la captació de dones per després traficar amb elles en l’estranger, així com a ciutats espanyoles com Eivissa.

Els detinguts obligaven les dones a fer-se passar per turistes per poder travessar les fronteres; algunes, fins i tot, havien estat inscrites en cursos i cicles de formació per poder obtenir el visat d'estudiants. Les víctimes accedien en un primer moment enganyades amb unes ofertes de feina que incloïen condicions econòmiques molt bones. En entrar a formar part del grup, però, eren forçades a estar disponibles pels clients les 24 hores del dia.

Controlades a totes hores

Per altra banda, les víctimes estaven sotmeses a una vigilància constant a través de càmeres de seguretat instal·lades a l'interior de les cases de cites on duien a terme la seva activitat. Si alguna d'aquestes càmeres es desconnectava, les dones eren severament sancionades. A més, dels diners oferts pels delinqüents només percebien el 50%, tot i que en molts casos no arribava ni a la meitat. Moltes d'elles van patir agressions sexuals i robatoris per part dels seus clients.

La Policia Nacional finalment ha aconseguit detenir els principals membres d’aquesta organització després de registrar dos pisos situats a la província de Barcelona. A l’interior dels domicilis els agents han trobat documentació de comptabilitat dels serveis oferts per les víctimes, documents d’identitat falsificats, material informàtic i 85 grams d’haixix.