Els Mossos d'Esquadra han detingut a tres homes, les edats dels quals estan compreses entre els 18 i els 25 anys, per un intent de robatori en un domicili de Sabadell (Vallès Occidental). Els fets han succeït prop de les quatre de la matinada d'aquest divendres, 19 d'agost, al barri de Gràcia de la ciutat vallesana. Els veïns d'un bloc de pisos van sentir sorolls estranys provinents de l'interior d'un local situat just al costat, i van avisar la policia perquè inspeccionés la situació. En arribar els agents, van sorprendre els tres presumptes lladres dins el local intentant fer un forat a la paret per tal d'accedir a l'edifici del costat i cometre així un robatori. Els Mossos els han detingut i els acusen d'un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa. 

Els homes anaven equipats amb una serra, un bec de lloro i una pota de cabra per fer el forat

Els veïns d'un bloc de pisos del carrer de Reina Elionor, segons ha sabut el mitjà local Diari de Sabadell, van començar a sentir sorolls molt estranys i veus que provenien d'un local situat al costat de l'immoble. Com que eren altes hores de la matinada i suposadament no havia d'haver-hi ningú al local, els veïns van alertar als Mossos d'Esquadra, que van activar dues patrulles. Els agents van personar-se al local, i van comprovar que la persiana d'aquest havia estat forçada, de manera que van accedir a l'interior. Un cop dins van continuar inspeccionant el local, fins que van trobar-hi tres homes joves amagats. Els tres individus portaven a sobre una sèrie d'eines molt comunes en els casos de robatoris: una serra, un bec de lloro i una pota de cabra. Els Mossos d'esquadra, tal com han confirmat a través de Twitter, van enxampar pràcticament in fraganti als tres presumptes lladres intentant foradar la paret del local per tal d'accedir a l'interior del bloc de pisos que hi ha al costat. 

tuit mossos enxampen in fraganti lladres foradant paret sabadell
Els Mossos han confirmat el succés a través de Twitter. / Font: Mossos d'Esquadra

Els agents van procedir a detenir els homes i a intervenir les eines que duien

Les dues patrulles dels Mossos d'Esquadra que van fer-se càrrec de la situació, en trobar-se amb els tres individus dins el local, van procedir a detenir-los i a intervenir les eines que duien, amb les quals pretenien foradar la paret per entrar a l'edifici contigu.

eines intervingudes mossos robatori sabadell
Les eines intervingudes pels Mossos d'Esquadra eren una serra, un bec de lloro i una pota de cabra, amb les quals intentaven foradar una paret. / Foto: Mossos d'Esquadra

Els tres detinguts, tres joves de 18, 23 i 25 anys, estan denunciats com a autors d'un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa, en un moment on els robatoris amb força a l'àrea metropolitana de Barcelona augmenten en un 37,2%. Enguany, des de gener fins ara, s'han denunciat 8.897 robatoris amb violència, segons les últimes dades semestrals del Ministeri d'Interior.