Els Mossos d'Esquadra detenen un home que havia entrat a robar en un edifici d'oficines de la zona de la plaça de les Glòries, a Barcelona. Havia accedit enganyant el conserge i el van enxampar amb una serra radial dins d'un despatx.

Enganya el conserge d'un edifici d'oficines a Barcelona

Segons han informat fonts policials, els fets van tenir lloc sobre dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dijous, quan un home va entrar en un edifici d'oficines a la zona de la plaça de les Glòries.

Davant de la pregunta del conserge, l'individu va afirmar que li enviava una de les empreses que tenen despatxos a l'edifici a recollir unes coses abans d'unes obres previstes.

Glòries / Wikimedia Commons

Plaça de les Glòries / Wikimedia Commons

El porter, al principi, va tenir dubtes, però va acabar accedint i li va donar una targeta a l'home, que insistia que treballava per a aquesta empresa, amb la qual va poder entrar a la zona de les oficines.

Encara sospitant, el conserge va començar a mirar a través de les càmeres de seguretat què feia l'home. Va poder comprovar com entrava a dos despatxos, dels quals va sortir portant dos ordinadors i una serra radial.

Entra a robar als despatxos: detingut

Confirmant les seves sospites, va alertar els vigilants de seguretat de l'edifici, que van retenir l'home i van trucar als Mossos d'Esquadra.

Un cop allà, la policia catalana va detenir l'home com a autor d'un delicte de robatori amb força després que confessés que havia intentat sostreure els objectes, que finalment van poder ser recuperats.

Aquest robatori s'uneix a les últimes incidències que han passat durant aquesta setmana d'agost en territori català.

L'època estival, que propicia cases buides i persones relaxades i despistades, ha provocat una sèrie de successos durant aquests dies que no deixen de sorprendre.

Robatoris estivals a Catalunya

Sense anar més lluny, aquest matí es publicava una estafa a una anciana al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. Ahir a la tarda, dues dones van robar una suma de 20.000 euros a la seva víctima fent-la creure que estava comprant un bitllet de loteria premiat.

El modus operandi, conegut com a "tocomotxo", requereix dues persones per dur-se a terme. I així ho van fer les dues estafadores, que segueixen en recerca i captura, en ple carrer.

Estafa Loteria / Guàrdia Civil

Estafa Loteria / Guàrdia Civil

Una d'elles va abordar la víctima, de més de 70 anys, guanyant-se la seva confiança després d'una estona, i li va dir que tenia problemes per cobrar uns bitllets de loteria premiats amb milions.

Llavors, la segona estafadora, còmplice de la primera, ajudava a convèncer l'anciana perquè li comprés dos dels bitllets premiats per un valor de 20.000 euros.

Finalment, l'estafada va accedir i les dues dones que els Mossos busquen, van cobrar i es van esfumar.