La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut un home, de 30 anys i nacionalitat portuguesa, que era buscat per les autoritats de Suïssa com a presumpte autor de dos segrestos que van tenir lloc en pocs dies de diferència entre finals del 2023 i principis d'aquest 2024. La seva detenció es va produir la matinada del passat 19 de febrer en un control de trànsit rutinari situat en un dels accessos al municipi. En un moment donat, els agents van aturar un cotxe amb matrícula suïssa, van identificar el conductor i van escorcollar el vehicle.

Durant la inspecció del vehicle, tal com apunta el Diari de Girona, els policies locals van trobar un passaport amagat sota una de les catifes del cotxe, el que va cridar la seva atenció. En comprovar-lo, van veure que era el d'un dels ocupants que anava als seients del darrere i, en verificar les seves dades, van descobrir que sobre ell pesava una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa per les autoritats de Suïssa per dues detencions il·legals. Davant aquesta informació, l'home va quedar detingut i va ser traslladat a comissaria per ser posat més tard a disposició dels Mossos d'Esquadra, perquè fessin les gestions corresponents amb la policia del país helvètic.

Buscat a Suïssa per dos segrestos

Els segrestos pels quals les autoritats suïsses buscaven l'home detingut a Platja d'Aro van tenir lloc en menys d'una setmana de diferència entre finals de 2023 i principis de 2024. El primer d'ells es va produir el 29 de desembre a la localitat de Vevey, quan l'arrestat i tres persones més van obligar una persona a introduir-se en un vehicle contra la seva voluntat, amenaçant-lo de tallar-li els dits. Van aconseguir dur-lo fins a Lausana, però allà l'home va aconseguir escapar.

Pocs dies després, el 4 de gener, també al municipi de Vevey, el detingut i tres persones més, com en l'ocasió anterior, van segrestar un altre home i el van fer pujar per la força a un cotxe. El van emmordassar, el van apallissar i el van gravar en vídeo per després enviar-lo a la seva família demanant que paguessin un rescat. L'endemà, sense que hagi transcendit si van acabar pagant, la víctima va ser deixada en llibertat a França, en un punt molt proper a la frontera amb Suïssa. Cap de les persones que anaven amb el detingut a Platja d'Aro, però, tenien relació amb aquests dos fets.