La localitat de Platja d'Aro, al Baix Empordà, es va convertir la matinada d'aquest diumenge 11 de febrer en un infern ple de flames. Tot per culpa d'un piròman que en menys de dues hores va provocar diversos incendis a la ciutat que van deixar setze contenidors cremats. El primer avís per foc es va rebre cap a tres quarts d'una de la matinada, quan una persona va trucar al 112 per avisar que havia vist com cremava una illa de contenidors al carrer de Nostra Senyora del Carme. Efectius de la Policia Local, així com els Bombers de la Generalitat, es van desplaçar fins al lloc i van poder apagar les flames.

Al cap d'uns minuts, els serveis d'emergències van rebre una altra trucada per un incendi d'un contenidor, aquest cop a la cruïlla entre el carrer de Sant Narcís i el carrer de Santa Eliana. Quan els Bombers van extingir les flames, van decidir que, davant la possibilitat que es tractés d'una onada de vandalisme i n'hi poguessin haver més, una dotació es quedaria per la zona. Les sospites dels serveis d'emergències només van tardar uns 20 minuts a confirmar-se, quan va entrar un tercer avís per una crema de contenidors, aquesta vegada al carrer de Gaziel. Encara se n'hi sumarien dos més al carrer de Pardines i al carrer del Casino de Castell d'Aro.

En aquest últim cas, els agents de la Policia Local han aconseguit veure com un home d'uns 50 anys amb gorra i bicicleta fugia de la zona. Malgrat que en un primer moment el van intentar perseguir sense èxit, es va muntar un dispositiu que va permetre detenir-lo a l'avinguda de Castell d'Aro. En escorcollar-lo, els agents van comprovar que duia a sobre guants amb les puntes dels dits cremades i dos encenedors. A més, tant la roba com la motxilla que portava feia una intensa olor de cremat.

Setze contenidors cremats en dues hores

En revisar les càmeres de seguretat del municipi van confirmar que se l'havia vist passar en bicicleta pels punts propers als incendis en el moment en què s'havien produït. En total, segons l'empresa subministradora dels contenidors, es van cremar setze contenidors, cinc estructures i una illa, amb un valor aproximat de 30.000 euros. Els agents municipals, a més, sospiten que també podria ser l'autor de la crema de contenidors que va haver-hi la nit del 28 de gener als carrers de Joan Maragall, Onze de Setembre i Sorres, amb un cost de 15.000 euros.