Els agents Rurals de Lleida han detingut un home que havia accedit a una finca privada de Coll de Nargó (Alt Urgell) amb la intenció de fer-se amb la tòfona negra que cultivaven els propietaris. Els membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) el van enxampar amb les mans al plat, portant a sobre 1,4 quilos de tòfona, i van descobrir que s’havia fet amb un total de 20 quilos del producte, valorat en 10.000 euros, en diversos furts comesos des del passat novembre.

Sorprès mentre marxava amb el botí

Durant la temporada de recol·lecció de tòfona, que s'estén des del novembre fins al març, els agents Rurals fan tasques de vigilància per evitar que els furtius es facin amb el producte de manera il·legal. D'aquesta manera, la detenció d'aquest lladre es va realitzar en el marc del dispositiu anual de control dels Rurals, els qui van detectar l'home mentre sortia d'una finca en plena nit portant una bossa plena a la mà.

En escorcollar-lo van descobrir que la bossa contenia 1,4 quilos de tòfona negra que el detingut havia extret moments abans d’aquesta finca de Coll de Nargó. En concret, el propietari del terreny ja havia denunciat un robatori similar el passat mes de gener. Després de traslladar-lo a dependències policials, els agents el van denunciar per la via administrativa, i van avisar del fet al propietari de la finca, qui va ampliar la denúncia de principis d’any davant els Mossos d’Esquadra.

Lladre reincident de tòfona

El detingut és un home de 44 anys que ja va complir un any i mig de presó per haver comès robatoris similars a finques de Terol, segons avança el diari Segre. Així mateix, es va descobrir que portava des de l’inici de la temporada robant de manera continuada del mateix terreny de Coll de Nargó, d’on es va emportar un total de 20 quilos de tòfona.

Els Mossos d'Esquadra el van arrestar per un delicte continuat de robatori amb força. L'acusat ha quedat en llibertat provisional a l'espera de ser citat per declarar als jutjats. No és la primera vegada que l'enxampen per robar tòfona; el 2018 va complir una condemna de presó per haver sostret 90 quilos d'aquest producte d'una granja de Terol.