Els Mossos d’Esquadra han denunciat el professor d’una autoescola de Lleida, de nacionalitat espanyola i mitjana edat, que va ser interceptat per una patrulla de Trànsit mentre representava que feia classes de conducció amb un alumne mentre anava borratxo i s’havia adormit.

La tarda de dijous feia pujada i el conductor, segons sembla per l’hora que va ser detectat pels Mossos, a l’A-2, va acompanyar el dinar amb massa alcohol. Quan la patrulla va avançar el cotxe de pràctiques va observar a l’interior i va detectar que el conductor estava adormit. Els agents, tot i que en un primer moment no s’ho van creure, van esperar a ser avançats pel vehicle i van confirmar les sospites: el copilot estava dormint. Els agents van fer indicacions al conductor i van realitzar indicacions per sortir de l'autovia per la carretera L-800.

El conductor aprenent va fer cas als Mossos, va seguir la patrulla i va aturar-se. Els agents de Trànsit van confirmar que el conductor era un alumne, que tot just estava fent la segona classe pràctica, i l'acompanyant era el professor. A efectes legals, tot i qui condueix és l'alumne, el professor es considera conductor i, per tant, se li aplica tota la normativa al respecte.

El professor també anava borratxo

A més, els policies també van observar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. En sotmetre’s a la prova de detecció alcohòlica va donar un resultat positiu de 0.29 mg/l, quan els professors d’autoescola poden donar un màxim de 0,25 mg/l segons l’actual normativa de trànsit. El que es desconeix és si l'alumne també havia begut o no, ja que no se li va fer la prova. En tot cas, els agents no van veure cap infracció per part del conductor alumne ni tampoc cap evidència que fes pensar que havia anat al mateix restaurant i que hagués begut el mateix que el seu mestre

Mossos Transit

Imatge d'arxiu d'un agent de Trànsit dels Mossos d'Esquadra / EFE

Els agents el van denunciar administrativament per conduir sota els efectes de l’alcohol i per conducció negligent. La policia també va comunicar els fets al Servei Català del Trànsit (SCT), donat que es tracta d'un professor titulat i que aquests fets s'han produït mentre exercia com a tal, per si en deriven més responsabilitats en l'àmbit administratiu. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home no té antecedents penals.

Un altre conductor per evitar la immobilització del vehicle

El professor no podia ser fent de copilot i l’alumne no podia seguir conduint el cotxe sense cap formador, l’autoescola va haver d’enviar un responsable de l’empresa per evitar la immobilització del vehicle i continuar l’activitat. Més enllà de la sanció que rebrà i de les accions que pugui rebre per part del SCT, s'espera que l'empresa també prengui mesures contra el conductor. No només va pujar al cotxe i va donar classes a un alumne que no tenia el carnet borratxo, sinó que també es va adormir, posant en risc la vida de l'alumne i dels altres usuaris de la via.