Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que va aparèixer estirat al costat de l’autopista AP-7, a la zona de Sant Gregori, a Girona. Els agents van trobar l’home, que era el conductor d’un camió, que estava en flames al voral de l’autopista. Li van fer la prova d’alcoholèmia i va donar 1,12 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, una taxa que multiplica per set la que està permesa per conductors professionals. 

Els fets s’han registrat aquesta matinada, quan una patrulla de Trànsit dels Mossos d’Esquadra han rebut l’avís que en el punt quilomètric 59,5 en sentit sud de l’AP-7, just després de la sortida 6B, s’havia detectat com un camioner realitzava sacsejades mentre conduïa, al voltant de les onze de la nit.

El camió cremava amb molta virulència

Mentre s’hi adreçaven van ser informats que al camió, que transportava sabó i roba, li sortien guspires d’una roda. En arribar al lloc, els agents ja van veure el camió aturat amb la tractora cremant-se amb gran virulència. De seguida el foc es va estendre al semiremolc.

Incendi 2

Imatge de com va quedar el camió cremat a l'AP-7, a la zona de Girona / CME

Després de dur a terme les tasques de protecció de la via s’ha facilitat el desviament de la circulació a través de la sortida 6B i l’entrada de la mateixa per retornar els vehicles per l’AP-7 sud. Quan els Bombers van poder apagar el foc, els Mossos van comprovar que a l’interior de la cabina no hi havia ningú. La policia s’esperava el pitjor, tenint en compte que encara no havien pogut localitzar el conductor a la zona de l’incendi.

Completament borratxo amagat rere uns arbustos

Sense trobar ningú a la cabina, els Mossos van iniciar una recerca per la zona i finalment van trobar un home  estirat a terra a uns vint metres del vehicle, en un turó situat al marge dret de l’autopista, amagat entre uns matolls, que va resultar ser el conductor. La policia va observar que l’home, de 44 anys, presentava signes evidents d’anar sota l’alta influència de begudes alcohòliques, motiu pel qual se li van fer les proves de per confirmar-ho. 

L’ull clínic dels Mossos no va fallar: Després de fer-li les proves, el camioner va donar un resultat positiu d’1,12 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat.

L’home va quedar arrestat per conduir amb una taxa superior als 0,15 mg/l, més de set vegades la taxa permesa, i per originar un greu risc per la circulació, donat que es tracta d’una via ràpida on la velocitat permesa és fins a 120 km/h i per posar en greu risc a la resta d’usuaris de la via per no alertar l’avaria i l’incendi i evitar greus conseqüències. 

El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà pròximament a declarar davant l’autoritat judicial competent de Girona. Durant la nit, després de retirar el camió, s’ha pogut tornar a obrir el pas normalitzat de vehicles per l’AP-7.