Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre reincident que atracava la gent pel carrer muntat en una motocicleta robada amb la qual fugia a gran velocitat, evitant ser identificat. En un mes ha comès 13 robatoris amb violència i intimidació, arribant a assaltar a tres persones en només mitja hora. La policia catalana li ha pogut detenir el passat 17 de febrer, i ja ha ingressat a la presó.

El lladre actuava sempre al districte de Sarrià Sant – Gervasi, atracant a la gent que passejava pel carrer. En fer-se amb les seves pertinences, fugia amb la moto sense respectar els altres vehicles, posant en risc la seguretat tant dels altres conductors com la dels vianants.

Atracava amb una moto robada

El primer robatori del qual tenen constància els Mossos va ocórrer el passat 24 d'octubre, a l'Hospitalet de Llobregat. El botí va ser justament la motocicleta blava de gran cilindrada que feia servir per cometre la resta dels furts, i que, després de la seva detenció, els agents van poder retornar al seu propietari.

Fins al 16 de gener d'enguany va haver-hi una aturada de la seva activitat delictiva. Aquell dia, però, va atracar violentament a una dona que passejava pel barri de Sarrià. L'home es va aturar al seu costat amb la moto, amenaçant-la i fent-se amb la seva bossa de mà amb violència. Després d'aconseguir el botí, va fugir a tota velocitat de l'escena.

Entre aquest dia i el 17 de febrer, es calcula que va cometre 13 robatoris seguint el mateix modus operandi. Dos dies abans de ser detingut, el lladre va efectuar tres robatoris seguits en el marge de només 30 minuts. Després de rebre l'avís, els agents del Grup Regional de Motos de Barcelona van aconseguir localitzar-lo aturat en un semàfor. En apropar-se a ell i demanar-li la seva identificació, el lladre va arrencar i va fugir a contra direcció.

moto robatori
Cometia els robatoris amb una moto robada uns mesos abans | Mossos d'Esquadra. 

Se l’imputen 28 delictes  

Finalment, divendres passat una patrulla va trobar la moto estacionada al carrer. Els agents van esperar fins que el sospitós va agafar el vehicle per marxar. Dispositius del Grup Regional de Mots de Barcelona i del Grup de Delinqüència Urbana van ser requerits en l’escena, i el van començar a seguir fins que van aconseguir aturar-lo i detenir-lo.

Els agents van recuperar la motocicleta, la roba i el casc que utilitzava a l’hora de cometre els robatoris, així com altres objectes que havia sostret aquell dia. En total, se l’imputen 28 delictes: els 13 robatoris amb violència i intimidació comesos entre gener i febrer d’aquest any, així com furt d’ús d’un vehicle, conducció temerària, resistència als agents de l’autoritat, i lesions i danys.