Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 13 de març el presumpte autor de deu robatoris violents a farmàcies situades als districtes de Sarrià – Sant Gervasi, l’Eixample i Horta - Guinardó de Barcelona, així com un altre en grau de temptativa a Terrassa (Vallès Occidental). L’home, de 59 anys, va ser enxampat per la policia catalana mentre intentava fugir en ferrocarril a l’estació de Sarrià, i ha ingressat a presó després de passar a disposició judicial.

Robatoris a punta de pistola

El detingut sempre actuava de la mateixa manera. Després d'assegurar-se que a l'interior de les farmàcies només hi eren els treballadors, entrava ocultant el rostre amb un passamuntanyes, i amenaçava als farmacèutics amb una pistola simulada. Gairebé tots els robatoris els va efectuar a punta de pistola, tot i que en algunes ocasions també va esgrimir una arma blanca.

Un cop a l’interior de les farmàcies, amenaçava de mort els empleats i els obligava a buidar les caixes enregistradores, portant-se tots els diners que trobava dins. El primer dels furts el va cometre el juliol del passat any, en una farmàcia del carrer d’Aribau, al districte de Sarrià. L’endemà ho va tornar a intentar a Terrassa, però en aquesta ocasió no es va poder fer amb els diners, i va acabar fugint.

Durant tot l'estiu de l'any 2022, fins al setembre, el lladre va atracar tres farmàcies més de Sarrià, robant un total de 4.800 euros. Va reprendre la seva activitat delictiva a inicis del 2023, cometent cinc robatoris violents més a Sarrià, l'Eixample i Horta – Guinardó.

Detingut als ferrocarrils

Durant el vespre del passat 13 de març va robar novament en una farmàcia de Sarrià, enduent-se uns 100 euros després d'haver intimidat a la treballadora amb l'arma de foc simulada. La farmacèutica va alertar els Mossos d'Esquadra, que van posar en marxa un dispositiu de recerca per trobar-lo; tot i que intentava amagar la cara, gairebé totes les víctimes l'havien pogut descriure i identificar. Finalment, entorn de les nou de la nit, els agents el van localitzar a l'interior d'un comboi d'un ferrocarril a l'estació de Sarrià, que justament havia agafat en aquell instant amb la intenció de fugir cap a Terrassa.

Els agents de paisà de l’estació de Les Planes, a Vallvidrera, el van poder detenir. Després d’escorcollar-lo li van requisar 500 euros en efectiu, la pistola que feia servir per cometre els robatoris i part d’una fulla d’un cúter. Després de posar-lo a disposició judicial, va ser condemnat a presó.