Un error de tecnologia ha tornat a fer caure un lladre a Barcelona. Com va succeir fa tan sols unes setmanes amb uns auriculars que van localitzar per GPS al domicili del delinqüent, ara ha passat més o menys el mateix però amb el geolocalitzador d'una tauleta. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat de 10 febrer un home de 32 anys com a presumpte autor d'un delicte de receptació, de furts, robatoris d'ordinadors i dispositius tecnològics. L'individu tenia antecedents previs per actes similars. 

Enxampat pel GPS d'una tauleta a Hostafrancs, Barcelona

L'home va arribar a sostreure un total de 46 ordinadors i tauletes, una càmera fotogràfica i un telèfon mòbil, valorats en 40.000 euros, aproximadament. Això és tot el que la policia catalana ha trobat a l'habitació del pis on residia després de sol·licitar una entrada a l'autoritat judicial. La localització va ser possible després que una víctima pogués trobar la seva tauleta robada mitjançant un dispositiu GPS (que va activar l'alarma del dispositiu del rastreig) i que el va situar en un domicili al barri d'Hostafrancs de Barcelona. Tanmateix, no va poder recuperar la tauleta que li va robar. Tot apunta a que l'hauria venut ràpidament al mercat il·lícit.

Un cop els investigadors van arribar al pis, dues persones que vivien al domicili els hi van facilitar l'accés. Però un tercer ocupant, que després seria detingut com a presumpte autor dels fets, va mostrar la seva negativa a col·laborar amb la policia i que accedís a la seva estança per fer comprovacions. Tant és així que va intentar desempallegar-se del dispositiu localitzador que sonava. Però no li va servir de molt: els Mossos d'Esquadra el van detenir per la sostracció de les tauletes i posterior receptació. Els agents encara treballen per relacionar els efectes sostrets amb objectes denunciats prèviament i així retornar-los als legítims propietaris.

Detingut i en llibertat després de passar a disposició judicial

Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació el 9 de febrer, quan un home va ser víctima d'un furt a l'autopista AP-7, a l'altura de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). El conductor feia una parada per menjar en una àrea de descans, quan un vehicle es va apropar al seu cotxe. No va adonar-se de res, però el dia següent va comprovar que li havien sostret una motxilla amb dues tauletes d'un valor superior a 3.000 euros. Però el lladre no sabia que una d'elles tenia un dispositiu rastrejador per GPS, amb el qual el van enxampar. L'arrestat va passar a disposició judicial aquest diumenge i el magistrat va decretar la seva llibertat.