Girona està de gresca i xerinola. Des del passat 27 d'octubre i fins aquest diumenge 5 de novembre, la ciutat celebra les seves estimades Fires de Sant Narcís i els lladres ho saben. Per això, els delinqüents aprofiten per fer de les seves en les aglomeracions de gent i robar tot allò de valor que puguin sense ser detectats. L'escenari perfecte per a fer-ho és de matinada i a la zona de Barraques, on desenes de joves surten de festa, ballen i beuen alcohol, fent que sostreure carteres i telèfons mòbils pugui passar més desapercebut.

En aquest sentit, aquesta passada matinada, la Policia Municipal de Girona ha pogut detenir quatre joves a la zona de concerts, ubicada a la Copa, que es dedicaven a robar telèfons mòbils d'alta gamma, especialment iPhones. De fet, dels onze que n'han requisat, deu eren d'aquesta marca. L'altre era Samsung. Les detencions les han pogut dur a terme agents de paisà que estaven patrullant per la zona de manera preventiva i han vist com els joves estaven robant a les persones que estaven de festa per a Barraques. En escorcollar-los, han trobat tots els dispositius que ja havien sostret.

Lladres vinguts expressament des de Barcelona

Els quatre nois han quedat detinguts com a presumptes autors de delictes de furt i han estat traslladats a les dependències policials. La Policia Municipal ha compartit a les seves xarxes socials una fotografia dels diversos mòbils sostrets que no han pogut retornar als seus propietaris i han demanat col·laboració ciutadana per poder-los localitzar.  Per això, demanen que si algú reconeix algun dels telèfons que es mostren, truquin al 092. Els investigadors han pogut descobrir que els arrestats ja tenien antecedents policials per fets similars. De fet, formen part d'un grup de lladres organitzat de la zona de Barcelona que havien anat únicament a Girona per robar durant les Fires de Sant Narcís.