Els treballadors dels bars i restaurants d'Alacant podran respirar tranquils durant uns dies. El 'gastrojeta', l'home que els ha estat atemorint en els darrers mesos fent desenes de 'simpas', ha entrat a presó. Des de finals de novembre, aquest home de 50 anys i nacionalitat letona, havia estat marxant dels restaurants sense pagar. Sempre passava el mateix. La Policia Nacional el detenia, passava la nit als calabossos i al cap d'unes hores quedava en llibertat i podia tornar a actuar. Ell se sentia impune i els restauradors impotents perquè no podien fer-hi res. L'home va arribar a estafar uns 766 euros en menjar i beguda. A més, en una ocasió va robar un abric d'un dels establiments valorat en més de 400 euros.

El 'gastrojeta' va seguir actuant fins al passat dimarts. Ara, segons ha avançat Caso Abierto, passarà 22 dies entre reixes. El jutge ha ordenat el seu ingrés a presó després que no pagués els 900 euros de multa que se li havia imposat per un 'simpa' que va fer el passat 13 de desembre. Va marxar d'un restaurant després de menjar diversos plats, entre ells un entrecot, i deixant un deute de 67,50 euros. Va ser detingut i el jutge li va imposar la sanció i l'obligació d'abonar el compte al restaurant. No ho ha fet, i per això passarà uns dies a presó. 

Arrestat 15 vegades en només dos mesos

Durant tot aquest temps, el 'gastrojeta' ha seguit actuant amb total impunitat. Entre el 28 de novembre i el 31 de gener, la Policia Nacional l'ha arrestat fins a 15 vegades per marxar de bars, restaurants i cafeteries sense pagar el que havia consumit. En una ocasió, fins i tot, se'l va detenir acusat d'un delicte d'amenaces per intimidar amb un ganivet al coll a un cambrer que li recriminava no pagués els 75 euros del compte. Les seves estafes anaven des dels 14 euros que no va pagar en una cafeteria, fins als 81 euros que va quedar a deure en un altre establiment. Les pràctiques per pagar sense marxar eren ben variades. Des de simular que no trobava la cartera fins a fingir una greu indisposició per ser evacuat en ambulància.