Els bars i restaurants encara han de continuar patint a la gent que, aprofitant quan els cambrers no els veuen, marxa del local sense pagar el compte, el que popularment es coneix com a fer un 'simpa'. Aquesta pràctica segueix estant a l’ordre del dia, encara que cada vegada està disminuint més, en gran part perquè els establiments ho han aconseguit tenir tot més controlat amb les càmeres de seguretat i les dades personals que demanen quan algun client vol fer una reserva.

Es podria pensar que si dones el teu correu o número de telèfon, no t’atreviràs a fer un ‘simpa’ perquè et poden localitzar fàcilment. Però no sempre és així. Si no que li preguntin a la usuària de Twitter @EstelaMiralles, una cambrera que ha explicat una surrealista experiència que va viure on treballava. Uns joves que havien donat un número de telèfon per reservar van marxar sense pagar del restaurant aprofitant un moment en què passaven desapercebuts i ningú els veia.

Fa un ‘simpa’ després de deixar el seu número per fer la reserva

“Uns nois m’han fet un ‘simpa’. Nois amb reserva i número de telèfon. Els he trucat i, com que no contestaven, els hi he enviat un WhatsApp. Després de dir-me que era un número equivocat i cinc minuts de conversa, m’ha vingut plorant a pagar”, comença dient la cambrera, que ha compartit en un fil a Twitter les captures de la conversa amb el noi. Es pot veure com en un principi el jove es deslliga de l’incident i assegura que no hi té res a veure i que li haurien donat un número fals.

Això, però, no tenia ni cap ni peus perquè des del restaurant li havien trucat abans d’anar-hi per confirmar la reserva. El noi continua donant llargues dient que li hauran suplantat la identitat, que s’han fet passar per ell i que està treballant a l’altra punta d’Espanya. La cambrera li pregunta per què ha confirmat una reserva quan li han trucat si no era seva i, a partir d’aquí, les respostes del noi comencen a perdre sentit. Primer diu que sí que coneix a la persona que ha fet la reserva i després es fa passar pel seu oncle.

La usuària de Twitter li contesta que no li importa qui sigui, però que li digui als nois que vagin perquè si no serà ell qui rebi la denúncia. El jove encara intenta amenaçar-la dient que aniran amb el seu pare, que és agent de la Guàrdia Civil, però la cambrera no s’intimida i li diu que passin pel restaurant abans de les cinc de la tarda. “S’acaba decidint a venir, tremolant com un cascavell i explicant-me una història sobre què és d’Alemanya i pensava que amb la reserva es cobrava automàticament el compte”, explica la noia, que estava desitjant que pagués i marxés.

“Si us plau, no esgotis la meva paciència. De veritat, no passa res, ets jove i és normal. Però sigues una mica més intel·ligent la pròxima vegada”, acaba dient a cambrera. La història d’aquest surrealista ‘simpa’ ràpidament s'ha fet viral a les xarxes socials i es va emplenar de comentaris de molta gent burlant-se del poc enginy del jove o d’altres cambrers explicant les seves experiències amb un ‘simpa’.