Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut un fugitiu a Xile. Va escapar quan tenia un permís penitenciari l’any 2019. Està acusat d’un presumpte homicidi en grau de temptativa per haver atropellat una motorista en saltar-se el control policial a Barcelona.

El detingut té 15 antecedents policials per delictes contra el patrimoni. La seva especialitat era atracar joieries i liderava una organització criminal.

Va fugir l'any 2019 a Santiago de Xile

La policia ha trobat un delinqüent que va fugir de la justícia l’any 2019 a Santiago de Xile. Està acusat d’haver atropellat un motorista a Barcelona. La recerca del fugitiu es va iniciar l’abril de 2019. L’home estava complint una pena de 14 anys per diversos delictes.

Quan va tenir el permís de sortida, va aprofitar per no tornar. Des de la seva fugida, la policia va començar a buscar-lo. Gràcies a les investigacions, van saber que el delinqüent estava refugiat a França. Les comunicacions amb les autoritats franceses van permetre saber que l’home podria haver abandonat el país, però no quedava clar on es trobava, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Era el líder d'una banda criminal

El detingut era el líder d’una banda organitzada. Tots els seus membres eren de nacionalitat xilena. Utilitzaven la violència i la intimidació en els seus actes. El delinqüent va ingressar a presó per primera vegada l’any 2008. A partir d’aquest moment, les seves entrades i sortides de centres penitenciaris van ser constants.

El buscaven per haver fugit després d'atropellar una dona

La recerca es va iniciar perquè els Mossos d’Esquadra van observar un vehicle amb dos individus. Tots dos tenien una actitud sospitosa. Al principi de la identificació van col·laborar, però després van fugir a gran velocitat. Quan intentaven fugir, van xocar contra una moto que conduïa una dona. A conseqüència de l’impacte, la dona va caure a terra.

Detención Mossos d'Esquadra / Arxiu

Foto dels Mossos d'Esquadra / Arxiu

El fugitiu era el conductor del vehicle i va continuar fugint. Va passar per sobre de la moto i de la conductora. La víctima va ser traslladada a l’hospital per ferides greus. Més tard, els integrants del cotxe van deixar el vehicle i van fugir a peu.

Les investigacions policials van localitzar-lo a Santiago de Xile

Les gestions de les investigacions van permetre localitzar el delinqüent. Aquesta operació va provocar la desarticulació del grup criminal dedicat a cometre delictes contra el patrimoni. Les recerques entre els dos cossos policials van localitzar el delinqüent a Xile, el seu país natal.

Les comunicacions amb la Policia de Recerques de Xile i la coordinació amb la OCN-Interpol de Santiago de Xile van permetre la detenció del fugitiu. L’home va ser detingut al seu domicili, on vivia amb la seva parella.