Els agents de la Guàrdia Urbana de Balaguer encara no entenen com el conductor que van aturar en un control el passat dimecres a la nit era capaç de mantenir-se a peu dret i posar-se al volant. Cap a les 23 hores, la policia local tenia establert un control de trànsit al carrer Urgell quan van veure un vehicle que s'apropava amb una trajectòria erradica i fent esses. Els policies no van dubtar a aturar-lo i ràpidament van veure que estava conduint sota els efectes de l'alcohol. Per confirmar-ho, li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat fins i tot més gran de l'esperat: 2,11 mg/l en aire aspirat. Es tracta d'una taxa vuit vegades més del màxim permès i un dels rècords històrics a la demarcació de Lleida.

Si això no fos poc, els agents de la Guàrdia Urbana també li van practicar la prova de drogues i va donar positiu en quatre substàncies estupefaents com cocaïna, amfetamines o marihuana. Era quatre de les que permetia captar l'aparell indiciari, però s'està a l'espera dels resultats de laboratori per saber si en podia ser alguna més. De fet, en l'escorcoll li van trobar algun d'aquests narcòtics a sobre i també se'l va multar per tinença il·lícita de drogues. La Guàrdia Urbana l'ha denunciat penalment per la conducció temerària i l'home haurà de comparèixer davant els jutjats de Balaguer per un presumpte delicte contra la seguretat viària.

La Guàrdia Urbana de Balaguer incrementa els controls de trànsit

El control en què la Guàrdia Urbana de Balaguer va enxampar a aquest conductor es va fer de forma preventiva i avançant-se a la participació que tindrà entre el 16 i el 22 de febrer en una campanya de control d'alcohol i drogues a la carretera impulsada pel Servei Català de Trànsit coincidint amb les dates de Carnaval. La policia municipal balaguerina és sempre molt activa en aquest tipus de campanyes i dispositius. De fet, l'any 2022 va incrementar considerablement el nombre de controls de trànsit, arribant a fer 367 proves d’alcoholèmia que es van saldar amb 53 xòfers denunciats per la via administrativa i 35 per la via penal.