Un jove de 20 anys ha estat detingut per realitzar diversos tocaments sexuals a diferents dones a Pamplona (Navarra) mentre anava amb bicicleta. La Policia Municipal de la capital autonòmica l'ha enxampat després d'un total de set denuncies per agressions mentre es desplaçava per la ciutat amb el velocípede. V.S., resident a Navarra, va ser arrestat aquest divendres al carrer de la Universitat (que creua el campus del centre de educació superior privat de la Universitat de Navarra) pels agents locals i l'endemà va ser posat a disposició judicial.

 

Tanmateix, la Brigada de la Policia Judicial no ho va tenir gens fàcil, atès que va intentar fugir i això va desencadenar una persecució pel barri d'Iturrama, que va concloure més avall, a prop del carrer Universitat. La primera denúncia per la qual va ser identificat i més tard arrestat va donar-se a l'octubre. Una dona va assegurar que havia patit diversos tocaments per part d'un jove al carrer. Durant els mesos següents fins al febrer, la Policia Municipal de Pamplona va recollir fins a set demandes de víctimes que relataven fets similars i amb pràcticament la mateixa descripció del presumpte autor dels fets. Sempre detallaven que era un home jove que es desplaçava amb una bicicleta i que, a més dels tocaments, els hi hauria fet diversos comentaris molt pujats de to.

Persecució per Pamplona amb bicicleta

La Policia Municipal de Pamplona davant d'aquests fets va organitzar un dispositiu de control en dues zones de la ciutat: les més habituals on actuava aquesta persona, donat que no sabien exactament on parava. Aquestes estaven situades als barris d'Iturrama i Lezkairu. Els policies van anar en bicicleta i caminant, tot i que també van utilitzar vehicles camuflats. Finalment, aquest dijous a la tarda van localitzar a la zona sud de Pamplona, plena de pisos d'estudiants, un ciclista que corresponia amb la descripció facilitada. Un dels agents va seguir-lo, però l'individu va adonar-se'n i va reaccionar intentant escapolir-se a gran velocitat per parcs i voreres.

Però, afortunadament pels agents, va caure's durant la persecució en bicicleta. En aquell moment, el jove va decidir sortir corrent i va travessar "de forma molt temerària" l'avinguda de Navarra, una de les principals artèries de la ciutat, per dirigir-se al campus de la Universitat de Navarra. Poc després va ser enxampat i arrestat per altres patrulles de la policia local. La investigació continua oberta i a l'espera d'altres possibles denuncies interposades en altres cossos policials. Pel moment, està acusat de set tocaments i, a més, existeixen dos informes interns als quals les dones afectades fan constar diversos comentaris grollers realitzats pel sospitós.